Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ: Να αξιοποιηθούν οι κατασκηνώσεις για τη φιλοξενία προσφύγων



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015

Να αξιοποιηθούν οι κατασκηνώσεις του Δήμου για τη φιλοξενία προσφύγων πρότεινε, κατά τη συνεδρίαση του προχτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Γ. Μουζάλα, που κάνουν λόγο για μονιμοποίηση ουσιαστικά της λειτουργίας του χώρου του Ελαιώνα, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε στην τοποθέτησή του: «Εδώ έχουμε πάρει μια απόφαση για τον Ελαιώνα, ως προσωρινού χώρου φιλοξενίας, για να την τηρήσουμε.
Αυτό σημαίνει διαδικασία ολοκλήρωσης της λειτουργίας του χώρου προσωρινής φιλοξενίας και ταυτόχρονα οριοθέτηση νέου χώρου, που εμείς έχουμε προτείνει να είναι οι κατασκηνώσεις, οι οποίες από τώρα μέχρι και τις αρχές Ιουνίου μπορούν να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν με ανθρώπινες συνθήκες όλον αυτό τον κόσμο. Και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε τη χρήση του γνωστού στρατοπέδου για το οποίο φαίνεται πάλι να υπαναχωρεί η κυβέρνηση. Ρωτάμε, λοιπόν, ποιες ενέργειες κάνουμε ως Δήμος, για να ολοκληρωθεί η λειτουργία του Ελαιώνα, ως χώρου προσωρινής φιλοξενίας και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε καταθέσει ως "Λαϊκή Συσπείρωση", που θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστική και δίνει λύση στο πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μας, τα γήπεδα δεν είναι η λύση, όπως στο Γαλάτσι, γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές».
Επίσης, ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων προσωπικού που εκκρεμούν για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και στα προβλήματα που υπάρχουν στην οδό Λουκάρεως (Δικαστήρια), λόγω έργων που χρονίζουν στα πεζοδρόμιά της.