Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το μήνυμα χιλιάδων διαδηλωτών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 16/10/2015 - 21:28 Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 16/10/2015 - 23:19
«Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικάτων.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Την κεντρική ομιλία, έξω από το υπουργείο Εργασίας έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία). Ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι για πολλή ώρα.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)
«Μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζωή - κόλαση που μας ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουμε τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα» τονίζει το ΠΑΜΕ σε δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Άνθρωποι κάθε ηλικίας έστειλαν ηχηρό, αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη φοροεπιδρομή και αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Ενάντια στα μέτρα «φωτιά», τα οποία έχουν στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, το τσάκισμα σε μισθούς, συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα! Σήκωσαν ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων και έδωσαν αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση. Βροντοφώναξαν ότι η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος, αλλά δικαίωμα, ότι δεν ανέχονται το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις, τη δουλειά μέχρι τα 67 έτη. (Δείτε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση ΕΔΩ)
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και την απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας που βρισκόταν επί δυο μέρες σε αγωνιστικό «κλοιό»
Η συγκέντρωση που είχε οριστεί στην Ομόνοια, μεταφέρθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο βρέθηκε υπό τον αγωνιστικό κλοιό των διαδηλωτών από την Πέμπτη. Τους χιλιάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι που ήταν ήδη συγκεντρωμένοι στο υπουργείο, με συνθήματα όπως: «Φάρμακο, συντάξεις και υγεία, κέρδη γίνονται για την πλουτοκρατία», «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».
Νωρίτερα, την Πέμπτη το πρωί, το ΠΑΜΕ παραχώρησε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Πόρισμα της «επιτροπής σοφών» για το Ασφαλιστικό. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)
Β. Πετρόπουλος: Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από Συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: 
«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα σωματεία, όλους τους αγωνιστές που από χθες βρίσκονται στη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας και ταυτόχρονα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, στο πόδι κυριολεκτικά, για να ενημερώσουν την εργατική τάξη, να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση, να εμπνεύσουν πίστη, την ανεξάντλητη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, να ξεσηκώσουν το λαό απέναντι στην επίθεση που σαρώνει τη ζωή μας.
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολουμένων, των μαζικών φορέων της νεολαίας που πυκνώνουν τον κατάλογο συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και καλούν σε απεργιακό συναγερμό στις 12 Νοέμβρη.
Χαιρετίζουμε τους αγρότες που οργανώνουν αυτές τις μέρες τον αγώνα τους και ζεσταίνουν τις μηχανές των αγωνιστικών μπλόκων.
(...) Χθες και σήμερα είμαστε όλη μέρα εδώ για να κάνουμε καθαρή σε όλους την απόφασή μας, την επιδίωξή μας. Οργανώνουμε και συγκεντρώνουμε δυνάμεις, συγκροτούμε συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών όχι για μια διαμαρτυρία, αλλά για αποφασιστικό αγώνα ανατροπής. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση, κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί.
Φτιάχνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Γι' αυτό βάζουμε μπροστά σχέδιο και πρόγραμμα πάλης ανυποχώρητου αγώνα, με διάρκεια, που θα περνά μέσα από διαδοχικές συγκρούσεις.
(...) Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από Συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα. Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
(...) Πάμε κόντρα στις δυσκολίες, πάμε κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς, βάζουμε στόχο ανατροπής τους, με την οργάνωση νέων εργατικών μαζών, ανοργάνωτων εργατοϋπαλλήλων, ανέργων, νεολαίας, την απαλλαγή των συνδικάτων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό έλεγχο, την ήττα του κοινωνικού εταιρισμού και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πάμε κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση. Πάμε κόντρα στη λογική της ανάθεσης, της παθητικής στάσης, της αποχής από τον αγώνα. Είναι συνειδητή η επιλογή μας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τη δύναμη του ταξικού μας αντιπάλου. Νιώθουμε τη δική μας ευθύνη να σταθούμε όρθιοι για τα παιδιά μας, για την τάξη μας. Γι' αυτό θα κριθούμε.
(...) Ανοίγουμε με σχέδιο, πρόγραμμα αγωνιστικό, στόχους πάλης και θέσεις ταξικές, που διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο, υπερνικάμε δυσκολίες για την οργάνωση στο σωματείο, τη συμμετοχή στη γενική συνέλευση, τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, την επιτυχία του απεργιακού αγώνα που θα τραντάζει κυβέρνηση - αφεντικά».