Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η επίθεση θα είναι χωρίς τέλος, αν ο λαός δεν σας εμποδίσει τώρα»

ΠΗΓΗ 902.gr   Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 17:50   Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 13/10/2015 - 22:01

Είναι αποφασιστικής σημασίας η ανάγκη για ένα «ρωμαλέο ταξικό κίνημα που θα τσακίσει αυτή την πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για συνολική ανατροπή», τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο των νέων αντιλαϊκών μέτρων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.
Κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο», λέγοντας ότι είναι οδοστρωτήρας με «ταξικό πρόσημο» και με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων για πιο φτηνούς εργαζόμενους, με το τσάκισμα των όποιων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
«Σας αναγνωρίζουμε ότι είστε οι ικανότεροι για να επιβάλετε τα αντιλαϊκά και ταξικά μέτρα, αυτή είναι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε πως «η επίθεση θα είναι χωρίς τέλος, αν ο λαός δεν σας εμποδίσει τώρα».
Αναφερόμενος στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ στα όρια της γελοιότητας καθώς θα εισπράττεται και το 1 ευρώ για περισσότερα έσοδα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση ενισχύει το μονοπωλιακό ανταγωνισμό με την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα τουριστικά δωμάτια ενοικίασης, την ώρα που αφήνει εκτός χαρατσιού τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Για τη φοροδιαφυγή τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζεται η σκανδαλώδης φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς γιατί σαν ισοδύναμα μέτρα δεν φέρνει την αύξηση της φορολόγησης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το Ασφαλιστικό σημείωσε πως στόχος είναι να ξηλωθούν όλα τα δικαιώματα και έκανε ειδική αναφορά στην κατάργηση του προνοιακού επιδόματος στους υπέργηρους ανασφάλιστους. Αναφέρθηκε στην εξαίρεση υποδομών από την επιβολή δημοτικών τελών που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών προς τη λαϊκή οικογένεια, όπως επίσης και στη διαγραφή των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εξυπηρετηθεί η ιδιωτικοποίησή της.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε την έμμεση αναφορά του εισηγητή στη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας πως είναι ανιστόρητοι όσοι την επικαλούνται, ενώ σχολιάζοντας αιτιάσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ περί σοβιετικού τύπου οικονομίας, ανέφερε πως αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπηρετεί τα πιο βάρβαρα στοιχεία του καπιταλισμού.