Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Θ. Παφίλης: Το ΚΚΕ μοναδική αντιπολίτευση υπέρ του λαού

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 15/10/2015 - 19:30
Φύλλο και φτερό έκανε τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί κοινωνικής ευαισθησίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.
Τόνισε πως το πρόσημο των επιλογών της κυβέρνησης δεν είναι κοινωνικό ή αριστερό, αλλά ταξικό καθώς αυτές εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τεκμηρίωσε τον ισχυρισμό του με βάση τα ίδια τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, λέγοντας πως διευκολύνεται η δράση το κεφαλαίου αφού απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τα ακίνητα προς ιδιωτικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές, που ιδιωτικοποιούνται, απαλλάσσονται από την επιβολή δημοτικών τελών, ενώ μειώνονται και τα πρόστιμα για πλαστά και οικονομικά τιμολόγια.

Όλα αυτά, σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, εξυπηρετούν την πλουτοκρατία και όχι το λαό, για τον οποίο η επίθεση εντείνεται καθώς μειώνεται το ακατάσχετο στις καταθέσεις από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ, καταργείται το προνοιακό επίδομα στους υπέργηρους ανασφάλιστους, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνονται οι συντάξεις, με στόχο να δίνεται μια σύνταξη-ζητιανιά και όποιος μπορεί να οδηγείται στην ιδιωτική ασφάλιση. Αναφερόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ιδιωτικοποιείται, σημείωσε ότι η κυβέρνηση μεταφέρει τα χρέη της στον ΟΣΕ, δηλαδή στο Δημόσιο και από το Δημόσιο στο λαό.
Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι τώρα που έσβησαν τα προεκλογικά φώτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή του μνημονίου, έχοντας συνεταίρους τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που το ψήφισαν, αλλά και την Ένωση Κέντρου, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στη Βουλή. Πρόσθεσε πως αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τα μέτρα από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, υπογράμμισε: «Νομίζετε ότι θα έχετε λιγότερες αντιστάσεις; Έχετε αυταπάτες, θα σκάσει το καπάκι».
Ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να δημαγωγούν για μια αντιλαϊκή πολιτική που έχουν συμφωνήσει και πως το σημείο ταύτισής τους είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.
Σημείωσε ότι τα άλλα κόμματα κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει πιο γρήγορα τα μέτρα και σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική αντιπολίτευση υπέρ των συμφερόντων του λαού.
Επίσης σχολιάζοντας αναφορές βουλευτή της Χρυσής Αυγής περί «Siemens» και ΚΚΕ, σημείωσε ότι η «Siemens» είναι από το 1920 στην Ελλάδα και ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ, του ιδεολογικού ηγέτη της Χρυσής Αυγής.