Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στο «Mega»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 21/09/2015 - 14:22 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 21/09/2015 - 14:32

«Αυτή η συντηρητικοποίηση στη λαϊκή συνείδηση που αποτυπώθηκε στην κάλπη και η προσπάθεια να νομιμοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να εμφανιστεί ως στάση ζωής το επόμενο διάστημα». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτέμβρη 2015. 
Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι, η φτωχομεσαία αγροτιά να μη δείξουν ανοχή αλλά να φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο να οργανώσουν την αντίστασή τους και για να δυσκολέψουν την εφαρμογή των μέτρων, αλλά ενδεχόμενα και για ανακτήσουν κάποιες από τις απώλειες των προηγούμενων ετών. 

Επισήμανε ότι καταγράφεται μία άγονη δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, από τη στιγμή που συμφωνούν και οι δύο με την πολιτική της ΕΕ, στηρίζουν τα μέτρα του μνημονίου από κοινού και προσπαθούν να διαμορφώσουν στον κόσμο τη λογική του μονόδρομου, για να τον κρατήσουν εγκλωβισμένο σε ένα σύστημα που δημιουργεί φτώχεια και εξαθλίωση. 
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμή του στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος γιατί είναι η μόνη δύναμη που στρέφεται με συνέπεια κατά των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και αναδεικνύει τον πραγματικό υπεύθυνο, που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων και συνολικά η πολιτική της ΕΕ που στηρίζει αυτά τα συμφέροντα, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.