Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Αμεση ενίσχυση των πληγέντων ζητά το ΚΚΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2015
Εικόνα εκτεταμένης καταστροφής αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Στεργίου, βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος, που επισκέφτηκε ξανά χτες το νησί της Σκοπέλου, το οποίο επλήγη από τη σφοδρή νεροποντή το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
Οπως έλεγαν, μιλώντας με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, πληγέντες κάτοικοι, όσο περνάνε οι ώρες από τη στιγμή που με τρόμο στα μάτια έβλεπαν τους τεράστιους όγκους νερού να έρχονται καταπάνω τους, τόσο πιο φανερό γίνεται το μέγεθος της καταστροφής. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στις υποδομές του νησιού, όπως στο λιμάνι, σε δρόμους, δίκτυα ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, υδροδότησης, αποχέτευσης, αλλά και σε επιχειρήσεις, σπίτια, καλλιέργειες. Ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας φέρουν οι κυβερνήσεις, αλλά και η Τοπική Διοίκηση που μόλις πριν από λίγες μέρες αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα όπως ζητούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και για την άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ ζητάει, επίσης, για τους πληγέντες να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους και να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης, να υπάρξει προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ και τα δημοτικά τέλη και ρύθμιση των δανείων, να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό στο Δήμο Σκοπέλου με τις απαραίτητες ειδικότητες για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.