Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ: Σπρώχνει στην ανεργία συμβασιούχους της καθαριότητας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015
Διαμαρτυρία των εργαζομένων μαζί με τη ΔΑΣ ΟΤΑ

Την πόρτα της ανεργίας ανοίγει η δημοτική αρχή Νίκαιας - Ρέντη για τους εργαζόμενους με οκτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι, με τις δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την περασμένη βδομάδα. Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου επέμεινε στην απόλυση των συμβασιούχων, με τη «δικαιολογία» ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα να καλύψει τη μισθοδοσία τους. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου όλες οι παρατάξεις ψήφισαν υπέρ της απόλυσής τους.
Ο ισχυρισμός του διαψεύστηκε αφού ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στέλιος Μπενετάτος, σε επικοινωνία που είχε με τους εργαζόμενους, τους ενημέρωσε πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και διαβεβαίωσε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δε θα μπορούσαν να συναινέσουν στην απόλυσή τους.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καλούν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την παράταση των συμβάσεων και παράλληλα να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καταγγέλλει παράλληλα τη στάση της πλειοψηφίας στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας («Συνδικαλιστική Ανατροπή»), που παραπέμπει τους εργαζόμενους στα δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να διεκδικήσουν δικαστικά την παραμονή τους στη δουλειά, βάζοντας το χέρι στην τσέπη και περιμένοντας ένα αμφίβολο αποτέλεσμα.
Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ αναφέρει: «Ενώ, λοιπόν, η ηγεσία του Συλλόγου γνωρίζει ότι αρκεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει η παράταση των συμβάσεων, δεν επιλέγει συνειδητά για άλλη μια φορά να έρθει σε ρήξη με τη δημοτική αρχή, να διεκδικήσει δυναμικά το δίκιο των εργατών. Κάνει ότι δε γνωρίζει ότι σε σειρά δήμων έχουν ήδη ανανεωθεί οι συμβάσεις. Οχι σαν "δώρο", αλλά σαν αποτέλεσμα συντονισμένου αγώνα».