Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία για το «Διακονία»



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2015
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Διακονία» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διεξαγωγή στους χώρους του Διεθνούς Συνεδρίου για τη σχέση Επιστήμης και Θρησκείας, έκαναν χτες το πρωί οι απολυμένοι του ξενοδοχείου.
Οι απολύσεις έγιναν στις 30 Ιούνη και από τότε οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα με αίτημα την ανάκλησή τους, την καταβολή δεδουλευμένων, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τότε, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος ισχυρίζονταν ότι το ξενοδοχείο κλείνει γιατί δεν φέρνει τα αναμενόμενα κέρδη. Στην πραγματικότητα, η ΙΜ Θεσσαλονίκης σχεδίαζε αλλαγή χρήσης της επιχείρησης ή λειτουργία σε συνεργασία με επιχειρηματίες, απαλλαγμένη από τους «ακριβούς» εργαζόμενους, που δεν δέχτηκαν αλλαγή συμβάσεων για να δουλεύουν με ψίχουλα.

Απόδειξη για τους σχεδιασμούς της ΙΜ αποτελεί η λειτουργία του ξενοδοχείου για επιστημονικά συνέδρια, από τις πρώτες κιόλας μέρες του Σεπτέμβρη. «Αδιευκρίνιστο», όμως, παραμένει με ποιους εργαζόμενους και με ποιες εργασιακές σχέσεις λειτουργεί η επιχείρηση.