Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Λήγει το πρόγραμμα των δομών για τη φτώχεια



Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
Τηλεφωνική επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό για Θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, είχε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με θέμα τις «Κοινωνικές Δομές Αμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας». Πρόκειται για δομές που φτιάχτηκαν για τη διαχείριση της φτώχειας, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και με τις συνέπειες να οξύνονται για τη λαϊκή οικογένεια, εξαιτίας της πολιτικής των κομμάτων του κεφαλαίου.
Το πρόγραμμα για τη λειτουργία αυτών των δομών λήγει στο τέλος Σεπτέμβρη. Αφορά περίπου 256 δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια κ.λπ.), που λειτουργούν σε 66 δήμους και στα οποία απασχολούνται 1.112 εργαζόμενοι. Μέσα σε δύο χρόνια, περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί σ' αυτές τις δομές, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος και την απουσία κάθε άλλου μέτρου για την ουσιαστική τους στήριξη.

Σ' αυτό το πνεύμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές τις δομές και να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ, ώστε να μη λείψουν ακόμα και αυτά τα ψίχουλα από εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Το απόγευμα, η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε την παράταση της χρηματοδότησης του προγράμματος έως το τέλος του χρόνου.
Χτες, εξάλλου, εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα επανέλθουν σήμερα στις 2 μ.μ.