Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Λ. Ράζου: Το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του κινήματος

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 22/09/2015 - 08:52

Το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις στην υπόθεση της ανασύνταξης του λαϊκού - εργατικού κινήματος προκειμένου να παρεμποδιστούν τα μέτρα που έρχονται με το τρίτο μνημόνιο, που συμπληρώνουν εκείνα των δύο προηγούμενων μνημονίων, επισήμανε μεταξύ άλλων η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτέμβρη 2015.

Υπογράμμισε τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων για τη λαϊκή υπόθεση από το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι εδραιώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που θα εφαρμόσει τη μνημονιακή πολιτική η οποία εγκρίθηκε το καλοκαίρι.


Όσον αφορά την υψηλή αποχή που καταγράφηκε στις εκλογές, εκτίμησε ότι πρόκειται για μία πολιτική στάση αποστροφής απέναντι στο πολιτικό σύστημα, αλλά δεν είναι ενεργητική θετική καταδίκη του πολιτικού συστήματος.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα ασκήσει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να αξιοποιηθεί η ψήφος του από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ως έγκριση του μνημονίου, αλλά να οργανώσει την πάλη του και να αντεπιτεθεί για να δυσκολέψει την εφαρμογή των μέτρων. Οι εργαζόμενοι, τόνισε, δεν πρέπει να μπουν στη λογική των «ισοδυνάμων» και των «παράλληλων προγραμμάτων», γιατί αυτά δεν υπάρχουν, η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου δεν εξωραΐζεται.