Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Απλήρωτοι για τέσσερις μήνες οι συμβασιούχοι



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
Διαμαρτυρία χτες στο Δημαρχείο. Στο πλευρό τους σωματεία και φορείς της περιοχής
Απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, από τον Ιούνη μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2015, είναι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για περίπου 30 απασχολούμενους μέσω ΕΣΠΑ, που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δίπλα σε αυτούς, απλήρωτοι για τον Ιούνη είναι οι ωρομίσθιοι καθηγητές των πολιτιστικών τμημάτων και για τον Ιούνη και Ιούλη οι γυμναστές του Δήμου.
Οι εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει Συντονιστική Επιτροπή και κινητοποιούνται για τα δεδουλευμένα τους. Χτες το πρωί, προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας. Στη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο, δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη δέσμευση και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες στάσεις εργασίας, σήμερα Τρίτη και την Παρασκευή (8 π.μ. έως 12 μ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο είχε αποφασίσει αρχικά να στηρίξει τις στάσεις εργασίας, άλλαξε όμως τη στάση του, μετά από συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με το δήμαρχο της πόλης, με το συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να είναι ο μόνος που καταψήφισε την πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Στη χτεσινή παρέμβαση έξω από το δημαρχείο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της Ενωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας και του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κοινωνικές δομές» λειτουργούν ως επί το πλείστον με απλήρωτους συμβασιούχους. Το πρόβλημα χρονίζει, καθώς τα χρήματα του ΕΣΠΑ εκταμιεύονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και όχι κάθε μήνα, ενώ η δημοτική αρχή κρύβεται πίσω από την έλλειψη χρημάτων και δεν κάνει τίποτα για να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.
Μάλιστα, για τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, η πρώτη δόση της χρηματοδότησης του προγράμματος προβλέπεται πως θα καταβληθεί αφού εκτελεστεί το 30% του έργου, δηλαδή 3-4 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των δομών, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους μέχρι τότε!