Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Γκιόκας: Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης προϋποθέτει το τσάκισμα του λαού

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 27/09/2015 - 11:46 Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 27/09/2015 - 12:40
«Δεν πρέπει να βλέπουμε το δένδρο, δηλαδή το ένα ή το άλλο μέτρο, τα μνημόνια, τις κυβερνήσεις που τα υλοποιούν και τα κόμματα που τα ψηφίζουν, αλλά το δάσος, που είναι η οικονομία, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος υποχρεωτικά πρέπει να τσακίσει τον εργαζόμενο λαό», υπογράμμισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
«Άρα χρειάζονται ριζικές αλλαγές» τόνισε, εξηγώντας ότι το θέμα δεν είναι η συνταγή, το μείγμα, αλλά ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν ταξικό πρόσημο: Διευκολύνουν την κερδοφορία, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Αναφέρθηκε στον ορυμαγδό των μέτρων που έχουν  την υπογραφή όλων των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Σημείωσε ότι τα προηγούμενα μνημόνια πέτυχαν το στόχο τους, ο οποίος -όπως και του 3ου- είναι, τα βάρη της κρίσης της οικονομίας του κεφαλαίου να επωμιστεί και να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός, σημειώνοντας ότι «αυτό που κρύβουν από το λαό, είναι ότι για να αναπτυχθεί η οικονομία του κεφαλαίου, πρέπει υποχρεωτικά να τσακιστεί ο λαός και τα δικαιώματά του».

Προφανώς ενοχλημένος ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης, Κ. Χρυσόγονος, έσπευσε να τον διακόψει ρωτώντας, «εσείς κ. Γκιόκα ποιο μοντέλο προτείνετε; Ένα μοντέλο υπαρκτό σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή;» Για να λάβει την απάντηση: «Πολύ γρήγορα έχετε υιοθετήσει την επιχειρηματολογία που είχαν εναντίον μας παλιότερα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι. Είναι και αυτό σημείο των καιρών. Ξέρετε ποιά είναι η πρόταση εξουσίας, η πρόταση διεξόδου, του ΚΚΕ. Εμείς μιλάμε για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, με κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει αυτή η χώρα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος».