Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τα 74 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 27/09/2015 - 14:17
Την επέτειο των 74 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) τίμησε το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτέμβρη, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), με εκδήλωση στον χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.
Νωρίτερα, τα Παραρτήματα της Καισαριανής και των γύρω δήμων, της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, συγκεντρώθηκαν με τα λάβαρά τους στην πλατεία της Καισαριανής (στην Παναγίτσα) και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Μνημείο του Σκοπευτηρίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφανιών από τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και από την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απηύθυνε Α' αντιπρόεδρός της, Γρηγόρης Τουγλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έπος του ΕΑΜ και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τριπλή φασιστική Κατοχή, Γερμανίας - Ιταλίας - Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ψυχή, καθοδηγητής, ραχοκοκκαλιά και αιμοδότης αυτής της πάλης υπήρξε το ΚΚΕ, την ίδια ώρα που οι αστικές πολιτικές δυνάμεις είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε έφευγαν στο εξωτερικό εγκαταλείποντας τον λαό, είτε συνιστούσαν την υποταγή του.
Παράλληλα, καυτηρίασε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που τον περασμένο Γενάρη κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, ενώ κατήγγειλε και την τακτική των αναθεωρητών της ιστορίας, που προσπαθούν να «αποϊδεολογικοποιήσουν» την Εθνική Αντίσταση, αποκρύπτοντας τον πρωτοπόρο ρόλο που έπαιξαν σε αυτήν το ΕΑΜ και το ΚΚΕ.