Όπως υπογράμμισε, παράλληλα με την πάλη για να μην εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο, θα πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά η λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει τις απώλειες της τελευταίας πενταετίας και ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τους αγρότες τα χαρακτήρισε ως τον ορισμό της σφαγής των φτωχών αγροτών προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ που προϋποθέτει τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωσή τους.
Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αριστερή Πλατφόρμα» απάντησε επιστρατεύοντας τη λαϊκή ρήση «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», καθώς, όπως σημείωσε, ο ορισμός αυτός προσδιορίζει ακριβώς το τι σημαίνει να πατάς σε δυο βάρκες που όμως κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Και εξακολούθησε λέγοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι όργανα της αστικής τάξης, όπου ο μεν ένας κινείται στη λογική διασφάλισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που θέλει την παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ και ο δε άλλος κινείται στην ίδια λογική αλλά με δραχμή. Η «Αριστερή Πλατφόρμα», πρόσθεσε, είναι ένα άλλο στοιχείο που χρησιμοποιεί η αστική τάξη ως ανάχωμα για να εμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού και για να μην ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.