Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση του Χ. Κατσώτη στην «ΕΡΤ»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 25/08/2015 - 11:29
Το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν ο λαός θα επιλέξει δυνάμεις που υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων ή αν θα στηρίξει τις δικές του ανάγκες, αν θα μπει εμπόδιο μαζί με το ΚΚΕ, στο μπλοκ των δυνάμεων που ενώθηκαν για να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα για τους εργαζόμενους. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015.
Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν έλεγε προεκλογικά ότι όλα τα κόμματα δεν αμφισβητούν το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως και αποδείχθηκε. Σε αυτό το πλαίσιο και σήμερα, η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί ένα ανάχωμα για τη λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν μιλά για έξοδο από την ΕΕ μιλά για έξοδο από το ευρώ, όπου κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Επεσήμανε ότι το δίλημμα που προτάσσει για «ευρώ ή δραχμή» είναι ένα ένα κάλπικο δίλημμα, καθώς το νόμισμα δεν είναι πρόβλημα που αφορά τον λαό, αλλά πρόβλημα που αφορά μία μερίδα του κεφαλαίου. 
Ο Χ. Κατσώτης αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών καταγγέλλοντας την εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, που στη χώρα μας στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ισχυριζόταν ότι η «αραβική άνοιξη» θα φέρει τη δημοκρατία σε αυτές τις χώρες και σήμερα σκοτώνονται και ξεσπιτώνονται χιλιάδες ανθρώπων.