Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους στα «πεντάμηνα»




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγωνιστικής διεκδίκησης, με αιχμή τα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους και τις Περιφέρειες μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», τα γνωστά «πεντάμηνα».

Παρέμβαση στον τοπικό ΟΑΕΔ έκανε την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής μαζί με εργαζόμενους στα «πεντάμηνα». Στη συνάντηση με τη διευθύντρια, έθεσαν το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ήδη ενάμιση μήνα.

«Η επίσημη απάντηση που μας έδωσε η διευθύντρια, είναι ότι δεν μπορούν να πληρωθούν επειδή το μηχανογραφικό σύστημα ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτέμβρη. Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν πήραμε καμία απάντηση», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει:


«Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία και αυτής της κυβέρνησης σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων τσακισμένων από τη μακροχρόνια ανεργία καλά κρατεί. Από τη μία να σας καλεί να εργαστείτε κάτω από συνθήκες γαλέρας, καλύπτοντας χιλιάδες κενά που υπάρχουν στους δήμους, από την άλλη μεριά δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν το αυτονόητο δικαίωμά σας να πληρώνεστε για τον κόπο και τον ιδρώτα σας».

Γενική Συνέλευση με στόχο την οργάνωση του αγώνα για τους εργαζόμενους στα «πεντάμηνα» διοργανώνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην Ηγουμενίτσα, συγκέντρωση ενημέρωσης των εργαζομένων στα «πεντάμηνα» για τα δικαιώματά τους και τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας. Στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Στο τέλος, οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» εξέλεξαν επιτροπή.

Τέλος, συνέντευξη Τύπου με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στα «πεντάμηνα» θα παραχωρήσει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο Δήμο Περιστερίου, αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.