«Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ποιος θα είναι ο σφαγέας του μετά τις εκλογές», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το πρωί της Τετάρτης 26 Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι σήμερα, τα πολιτικά κόμματα μαλώνουν για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το ίδιο μνημόνιο που ισοπεδώνει τη ζωή των εργαζομένων και το ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, που ήταν το μόνο κόμμα που βρισκόταν στο δρόμο.
Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που δεν έκαναν τίποτα, δεν στήριξαν και ποιούσαν τη νήσσα, όταν το ΚΚΕ κατέθετε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων στη Βουλή. 

Επεσήμανε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 για αλλαγή νομίσματος προβλέπει ότι τα κλειδιά της οικονομίας θα τα έχουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, γεγονός που δεν θα αλλάξει τίποτα για τον λαό, αντίθετα θα συνεχίσει να υποφέρει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας αυτών των ομίλων. «Κέρδη και ευημερία δεν πάνε μαζί», ξεκαθάρισε ο Χρ. Κατσώτης.
Υπογράμμισε επίσης ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν στις εκλογές του 2012, αρνήθηκε να μπει στην «κυβέρνηση της αριστεράς» και μάλιστα τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που σήμερα «διαφοροποιήθηκαν», τότε πρωτοστατούσαν για να χτυπήσουν και να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ, που από τότε έλεγε ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.