H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το κράτος του Ισραήλ για τις απαράδεκτες προκλήσεις και απειλές που έχει εξαπολύσει σε βάρος των 340 κατοίκων του παλαιστινιακού χωριού Susiya. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά:
«Κάτω τα χέρια από το παλαιστινιακό χωρίο
Susiya και το λαό της Παλαιστίνης!
H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το κράτος του Ισραήλ για τις απαράδεκτες προκλήσεις και απειλές που έχει εξαπολύσει σε βάρος των 340 κατοίκων του παλαιστινιακού χωριού Susiya. Με πολύχρονες απειλές, δικαστικές αποφάσεις και ανοικτές προκλήσεις, το Ισραήλ επιδιώκει τον εκτοπισμό των Παλαιστίνιων κατοίκων του χωριού και την κατεδάφιση των σπιτιών τους.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενώ συνεχίζει την πολιτική των δολοφονιών, των φυλακίσεων, των εκτοπισμών, του απαράδεκτου τείχους την ίδια στιγμή επιβραβεύεται τόσο από την ΕΕ όσο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με αναβαθμισμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία.

Κάτω τα χέρια από το χωριό Susiya. Απαιτούμε την πλήρη προστασία των κατοίκων, των σπιτιών και των άλλων περιουσιακών τους στοιχείων.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη σταθερή αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και συνεχίζει την πάλη του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για να σταματήσει ο εποικισμός, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο Ισραήλ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ».