Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Διακονία», που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Από την 1η Ιούλη το ξενοδοχείο έκλεισε και απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι εκτός από μία εργαζόμενη που ήταν έγκυος.
«Η εργοδοσία, αξιοποιώντας όλη την αντεργατική νομοθεσία που έχει περάσει αυτά τα πέντε χρόνια με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, εξαπέλυσε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων», είπε ο Σάκης Βαρδαλής, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε στο ξενοδοχείο. Είναι ενδεικτικό ότι από το Μάη του 2014 η επιχείρηση ζήτησε να δημιουργηθεί Ένωση Προσώπων στο ξενοδοχείο για να υπογραφούν συμβάσεις με μειώσεις μισθών έως 35%. Αφού αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι, προχώρησε παράνομα στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, χρωστούσε μισθούς πολλών μηνών, απέλυσε τις καθαρίστριες, έδωσε την καθαριότητα σε ιδιώτες και τώρα έκλεισε το ξενοδοχείο, απολύοντας όλους τους εργαζόμενους. 
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται από τον ΣΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι θα εφαρμόσει το νόμο και όπου βρίσκει παρανομίες θα τις στέλνει στον εισαγγελέα.

Ο Σάκης Βαρδαλής τόνισε ότι θα πρέπει να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και οι εργαζόμενοι να μην απολυθούν, αλλά να μεταφερθούν σε άλλες θέσεις του ιδρύματος της εκκλησίας στο οποίο ανήκει το ξενοδοχείο.
«Μπορεί στις διαπιστώσεις να συμφωνούμε, το ζήτημα είναι να αλλάξουμε την πραγματικότητα», ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό. «Ζητάμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία, αλλά αυτή είναι αντεργατική», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι με το μνημόνιο, που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση, θα χτυπηθούν ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις.