Γεύμα στους πολιτικούς αρχηγούς παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας και την αποκατάσταση τη δημοκρατίας.
Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του, Θανάσης Παφίλης, καθώς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, περιοδεύει από την Πέμπτη στη Σύρο.
Σε δήλωση του προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο ο Θανάσης Παφίλης δήλωσε πως «εκπροσωπεί το ΚΚΕ στη συμβολική εκδήλωση που διοργανώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκλειστικά για την 41η επέτειο αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». (Δείτε εδώ τη δήλωση του Θ. Παφίλη)

Σε δήλωση της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανέφερε οτι «σήμερα, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας το μήνυμα είναι ένα. Την κρίση θα την ξεπεράσουμε με περισσότερη Δημοκρατία και με εθνική συνεννόηση. Όλοι μαζί χτίζουμε για το αύριο». Πρόσθεσε ότι «σήμερα που καταρρέει ο διαχωρισμός «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», σήμερα που τα ψέματα δίνουν τη θέση τους στις δύσκολες αποφάσεις ο δρόμος είναι ένας. Ο δρόμος της συνεννόησης».