Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο νοσοκομείο Σύρου

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 23/07/2015 - 15:44 Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/07/2015 - 16:37
Από την περιοδεία στο νοσοκομείο
Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Σύρου είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στο νησί. Το απόγευμα στις 6 μ.μ. ο Δ. Κουτσούμπας θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (αίθουσα Γ. Ρίτσος). Αύριο Παρασκευή, ο Δ. Κουτσούμπας θα περιοδεύσει στις 9 π.μ στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου και στη 1.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σύρου.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Δ. Κουτσούμπας στο Γενικό νοσοκομείο Σύρου βρέθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με πιο σημαντικό αυτό της υποστελέχωσης. Αν και πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Κυκλάδων, που καλείται να καλύψει περιστατικά από μια σειρά νησιά, που τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται λόγω της τουριστικής κίνησης, η λειτουργία του επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων τού, που αγγίζουν όμως τα όρια της αντοχής τους. Την ίδια στιγμή οφείλονται δεδουλευμένα από εφημερίες και ρεπό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο υπάρχει μόλις ένας παιδίατρος, ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται σε άλλες ειδικότητες ενώ οι ελλείψεις αφορούν και τους γενικούς γιατρούς.
Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη να εξασφαλιστούν πτητικά μέσα προκειμένου να διακομίζονται με ταχύ και κατάλληλο τρόπο περιστατικά, που σήμερα χρειάζονται πάνω από πέντε ώρες για να φτάσουν σε νοσοκομείο της Αθήνας, χρόνος που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί μοιραίος.
Ακόμα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τη δραστηριοποίηση ιδιωτών, στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης, της σίτισης, αλλά και στη λογική που καλλιεργείται πως ο μόνος τρόπος να "επιβιώσει" το νοσοκομείο είναι οι χορηγοί και ο εθελοντισμός.
Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα πιέσει με κάθε μέσο και πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της επίλυσης έστω και κάποιων από τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. Συζήτησε με τους εργαζόμενους την θέση του ΚΚΕ πως σήμερα χρειάζεται συνολική αλλαγή πλεύσης, ανατροπές που θα φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και δε θα περιορίζονται σε μερεμέτια. Εξήγησε πως ο τομέας της Υγείας, αποδεικνύει πως είναι απαραίτητη η δημιουργία Ενιαίου Φορέα, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που θα σχεδιάζει σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και των νησιών της. Αναφέρθηκε ακόμα στις πολιτικές εξελίξεις που προδιαγράφουν νέα όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Εξήγησε πως τα αδιέξοδα που καλούν το λαό να "διαλέξει" ανάμεσα στα μέτρα της νέας συμφωνίας από τη μια και στην έξοδο από το ευρώ και την επίσημη χρεοκοπία από την άλλη, πηγάζουν από την πολιτική των κομμάτων που διαχειρίζονται το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα, υπογραμμίζοντας πως τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές κοινωνικές αλλαγές.