Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για το θάνατο του Παναγιώτη Μακρή

ΠΗΓΗ 902 gr Δημοσίευση: Δευ, 27/07/2015 - 13:52
Τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Παναγιώτη Μακρή εκφράζει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του συντρόφου μας, Παναγιώτη Μακρή.
Ο Παναγιώτης Μακρής, παράλληλα με την πρωτοπόρα δράση του, υπηρέτησε το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας μέσα από τις γραμμές της ΕΕΔΥΕ. Στο 8ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της, ενώ από το 11ο Συνέδριο έως και το 15ο εκλέγεται μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και αντιπρόεδρός της. Ιδιαίτερα σημαντική, ήταν η συμβολή του Παναγιώτη Μακρή τόσο στη διατήρηση του χαρακτήρα και του ιδεολογικού προσανατολισμού της ΕΕΔΥΕ τα χρόνια 1989 – 1991, όσο και στην ανασυγκρότησή της.

Για τη συνολική του προσφορά στους αγώνες του λαού μας και στο αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα, ο Παναγιώτης Μακρής τιμήθηκε στο 16ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, τον Μάη του 2011.
Οι δυνάμεις της ΕΕΔΥΕ πάντα θα θυμόμαστε τον σύντροφό μας Παναγιώτη Μακρή, στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τη στάση της ζωής του, συνεχίζοντας τον αγώνα για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε και συναγωνιστή Παναγιώτη». 
Στη μνήμη του Παναγιώτη Μακρή, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ που ανήκε, αντί στεφάνου.