Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Συνεκπαίδευση με το Ισραήλ στη Λάρισα για πολεμική δράση στο Ιράν! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 30 Ιούλη 2015

Στην τελική της φάση μπαίνει η κοινή άσκηση με ελικόπτερα και αερομεταφερόμενες μονάδες Ελλάδας - Ισραήλ, που εξελίσσεται με βάση την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Από τις πολλές τέτοιες συνεκπαιδεύσεις, που γίνονται και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη γνωστή τακτική «συνέχειας του κράτους», και στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμίσει τις συμμαχίες της στη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου, στήνοντας άξονες με τα μονοπώλια άλλων κρατών της περιοχής.
Κατά πληροφορίες, στη Λάρισα βρίσκονται περίπου 200 Ισραηλινοί πιλότοι, τεχνικοί και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση. Από πλευράς μέσων, έχουν μετασταθμεύσει εκεί και περίπου 15 ισραηλινά ελικόπτερα, επιθετικά τύπου «Απάτσι» και CH-53 - «Σικόρσκι», μεταφοράς προσωπικού.

Τα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνουν αποστολές όπως Επιχειρήσεις Ερευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης, Σύνθετες Αεροπορικές Αποστολές, Αεροπορικές Επιχειρήσεις εναντίον Δυνάμεων Επιφανείας, Τακτικής Αναγνώρισης κ.ά.
Ένα από τα σενάρια της άσκησης που είδαν το φως της δημοσιότητας προβλέπει την κατάρριψη μαχητικού ή μαχητικών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε χώρο που προσομοιάζει με την εδαφική διαμόρφωση του βόρειου Ιράν. Βάσει του σεναρίου, οι καταρριφθέντες Ισραηλινοί πιλότοι εκπέμπουν κωδικοποιημένο σήμα εγκατάλειψης σε εχθρικό έδαφος. Κινητοποιείται άμεσα ομάδα έρευνας και διάσωσης μάχης της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, με κομάντος, η οποία προσεγγίζει το σημείο της εγκατάλειψης προερχόμενη από βάση στο Αζερμπαϊτζάν. Οι πιλότοι όμως εντοπίζονται από τις ιρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη. Σημειωτέον, για την εκτέλεση αυτής της άσκησης φέρεται να έχουν επιλεγεί, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι χαράδρες της ορεινής Ελασσόνας.
Επιπλέον, η τωρινή άσκηση έρχεται λίγους μήνες μόνο μετά τη διεξαγωγή, τον Απρίλη, της Διακλαδικής Ασκησης Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ». Με βάση την Ανδραβίδα, πήραν μέρος ισραηλινά μαχητικά και κλιμάκια εδάφους των ΗΠΑ, σε σύνθετες αεροπορικές αποστολές σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ελληνικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.
Η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Λάρισας
Αντιδρώντας στα παραπάνω, η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Λάρισας τονίζει σε ανακοίνωσή της:
«Στόχος της κοινής στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας - Ισραήλ που διεξάγεται στη Θεσσαλία, με εμπλοκή διαφόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως της 110 Πτέρυγας Μάχης, της βάσης ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και άλλων, είναι κύρια η στρατιωτική προετοιμασία του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εμπλέκουν τη χώρα μας και το λαό σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές προετοιμασίες που είναι όχι μόνο εχθρικές αλλά και επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνολικότερα του λαού και της χώρας μας.
Η "προοδευτικότητα" και η "αριστεροσύνη" του ΣΥΡΙΖΑ έγινε συμμετοχή στις πιο αντιδραστικές και πολεμοκάπηλες ενέργειες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μακελεύουν τους λαούς και όλα αυτά στο όνομα της εφαρμογής των συμφωνιών και συνθηκών που παρέλαβε από τους προηγούμενους και που αναβαθμίζει παραπέρα, εξυπηρετώντας βέβαια οικονομικά συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας.
Καλούμε το λαό της περιοχής, τους μαζικούς φορείς, να καταδικάσουν με όποιο τρόπο θεωρούν κατάλληλο τη διοργάνωση τέτοιων πολεμικών ασκήσεων προετοιμασίας επίθεσης ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες, όπως η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ που γίνεται στη Θεσσαλία.
Καλούμε συνολικότερα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα για την "προοδευτικότητα" και "αριστεροσύνη" του ΣΥΡΙΖΑ που παγίδευσε ριζοσπαστικές συνειδήσεις πουλώντας ελπίδα και ψεύτικα μεγάλα λόγια υπέρ του λαού και εφαρμόζοντας στην πράξη αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές».