Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Στο λαό τα «σπασμένα» ανεξαρτήτως της έκβασης των παζαριών κυβέρνησης - δανειστών



Πέμπτη 18 Ιούνη 2015
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξΔημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε:
εις, κατά τη χτεσινή ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,
«Το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την άποψή του και προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, των 47 σελίδων, και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα.
Τα μέτρα που θα πάρει και στη μια και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για το λαό και "χαράς ευαγγέλια" για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται το λαό. Και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα.
Ο δρόμος αυτός που του προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφορές τους, είναι χωρίς διέξοδο για το λαό. Κι αυτό γιατί ούτε οι μεν ούτε οι δε αμφισβητούν την ΕΕ, το χρέος, τον καπιταλιστικό δρόμο, την εξουσία του κεφαλαίου».