Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το θάνατο των δύο εργατών στα ΕΛΠΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 20 Μάη 2015
Υπόλογες εργοδοσία και κυβέρνηση
Σε ανακοίνωση, για το θάνατο των δύο εργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Τον τραγικό απολογισμό δύο ακόμα νεκρών μετρά σήμερα η εργατική τάξη, καθώς κατέληξαν δυο από τους πολυτραυματίες εργάτες του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο εργατών, την ελπίδα και συμπαράστασή του στους άλλους τραυματίες να γυρίσουν γρήγορα στις οικογένειες και τις δουλειές τους.
Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει φτάσει στο απροχώρητο από την παντελή έλλειψη ελέγχου των άθλιων συνθηκών δουλειάς, την εντατικοποίηση της εργασίας, την απουσία μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι υπόλογες για το αίμα των εργατών και την αθλιότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Η εργατική τάξη πρέπει να αντιδράσει, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη της, την πάλη της μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να μην επιτρέψει να χαθούν άλλες ζωές στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Να υψώσουν το ταξικό ανάστημά τους για τη ζωή που τους αξίζει και τους στερούν».