Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα βάση του ΝΑΤΟ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 27 Μάη 2015

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί το λαό σε ξεσηκωμό ενάντια στη δημιουργία νέας βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που το πιο πιθανό είναι να επιδιωχθεί να γίνει στην Κάρπαθο.
Η Οργάνωση σε ανακοίνωσή της στηλιτεύει τις κυβερνητικές θέσεις ενεργητικής στήριξης των νέων πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ - ΕΕ σε Μέση Ανατολή, Αφρική κ.α., δήθεν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και για την προστασία των χριστιανών από τους τζιχαντιστές που στήριξαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.
«Μέσα σ' αυτά τα σχέδια που καταστρώνουν εντάσσεται εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το Αεροδρόμιο της Ρόδου, το λιμάνι, το Γκολφ, αλλά και ο ελλιμενισμός των πολεμικών πλοίων του 6ου Στόλου και η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στη Ρόδο. Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στη δίνη της προώθησης των συμφερόντων τους στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των νησιών μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης, η οποία απευθύνει κάλεσμα στο λαό να μην επιτρέψει να γίνει κανένα νησί του Αιγαίου ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!

Εξάλλου, σημειώνει ότι «η ΝΑΤΟική βάση θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Είναι ψέμα ότι η βάση στο Αιγαίο θα προστατεύσει τα νησιά από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η αλήθεια είναι ότι το ΝΑΤΟ συνέβαλε στη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Οτι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων!».
«Καμιά ολιγωρία, καμιά υποτίμηση του κινδύνου! Καλούμε το λαό των νησιών μας να ξεσηκωθεί, τις νέες και τους νέους να πρωτοστατήσουν ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία ΝΑΤΟικής Βάσης Πολέμου και θανάτου στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου.
Καταγγέλλει και η ΤΕ Σάμου
«Εξωφρενική και άκρως επικίνδυνη» χαρακτηρίζει τη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο, η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία» καθώς είχε προαναγγελθεί από τοποθετήσεις ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού.
«ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο θα σημάνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις που σπέρνουν τη φρίκη και τον όλεθρο στους λαούς και τροφοδοτούν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων που θαλασσοπνίγονται με τα παιδιά τους στη Μεσόγειο, προκειμένου να μοιράσουν οι ιμπεριαλιστές τις αγορές, το φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τους δρόμους των εμπορευμάτων και της Ενέργειας! Θα αυξήσει τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε έναν γενικευμένο πόλεμο που εγκυμονούν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, επεμβάσεις και συγκρούσεις στην περιοχή μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί το λαό του νησιού να μην υποτιμήσει τον κίνδυνο, να ξεσηκωθεί για να ματαιωθούν τα κυβερνητικά σχέδια.