Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Προβλήματα με τη σίτιση αλλά και τις νέες εγγραφές,



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 22 Μάη 2015

Με το ημίμετρο της απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη, για ορισμένο χρονικό διάστημα και με ελλείψεις σε βασικά ήδη διατροφής, ο Δήμος της Αθήνας μπαλώνει το μείζον πρόβλημα της σίτισης των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του. Η πεπατημένη της απευθείας ανάθεσης είχε επιστρατευθεί από το Δήμο και πάλι στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς να λύσει το πρόβλημα της προμήθειας τροφίμων, που σε σύντομο χρόνο επανεμφανίστηκε, με σοβαρές ελλείψεις στο διαιτολόγιο των παιδιών. Ετσι, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν συχνές αλλαγές, με αποκορύφωμα την προηγούμενη βδομάδα που δεν αναρτήθηκε καν το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των παιδιών.
Κινητοποίηση στο Δημοτικό Βρεφοκομείο για το πρόβλημα της σίτισης έκανε την περασμένη Τρίτη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, κατήγγειλε τα ειδοποιητήρια που στέλνει το Βρεφοκομείο στους γονείς, απαιτώντας την άμεση καταβολή των τροφείων, απειλώντας με διαγραφή των παιδιών. Επίσης, ο Σύλλογος επισημαίνει πως παραμένουν οι ελλείψεις σε υλικά καθαριότητας και υγιεινής (καθαριστικά, χαρτιά υγείας), σε παιδαγωγικό υλικό, ενώ οξύ παραμένει και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Στο πλευρό των γονέων βρέθηκε και η Αλέκα Μπενάτου, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του Βρεφοκομείου.

Η πρόεδρος του Βρεφοκομείου, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, ισχυρίστηκε ότι η απευθείας ανάθεση της προμήθειας τροφίμων θα λύσει το πρόβλημα της σίτισης μέχρι το τέλος Ιούλη, ενώ από Σεπτέμβρη ευελπιστεί ότι θα έχει καταλήξει ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί από τις αρχές του 2014! Αναφορικά με το ζήτημα των ειδοποιητηρίων, η πρόεδρος του Βρεφοκομείου επικαλέστηκε έλεγχο από Ορκωτούς Λογιστές, που πραγματοποιείται στο Βρεφοκομείο.
«Στον αέρα» βρίσκονται, όπως προέκυψε από τη συνάντηση, και οι νέες αιτήσεις των γονιών για εγγραφή των παιδιών τους στους σταθμούς. Στο αίτημα του Συλλόγου για κάλυψη των κενών στο προσωπικό, η πρόεδρος του Βρεφοκομείου ανέφερε ότι έχει σταλεί σχετική επιστολή με το αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία απάντηση. Οπως τόνισε, αν δεν γίνουν νέες προσλήψεις, το Βρεφοκομείο θα απορρίψει και τις περίπου 2.000 αιτήσεις για νέες εγγραφές που υπολογίζεται ότι θα γίνουν την επόμενη σχολική χρονιά, δεχόμενο μόνο τις 3.120 επανεγγραφές.
Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο το Σαββατοκύριακο
«Στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας, κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Η απάντησή μας πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Οι γονείς να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας και των παιδιών μας στα χέρια μας. Αυτό είναι το καλύτερο μάθημα ζωής για τα παιδιά μας», τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.
Καλεί τους γονείς να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του, που θα γίνουν αύριο και μεθαύριο. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Το Σάββατο από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου). Την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου) και τις ίδιες ώρες στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος Αθήνας (Βουλιαγμένης και Κάρπου).