Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου: Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων

  ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 13:14 Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 21/04/2015 - 14:03
Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη διοίκηση της Περιφέρειας στηλιτεύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου καθώς βγαίνουν δημόσια και συμφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, με την όποια η κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων - περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος.
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου σημειώνει:
«Τέτοιες αποφάσεις θα έχουν αποτέλεσμα την παραπέρα περικοπή κοινωνικών δαπανών, προβλήματα στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών και στη μισθοδοσία των εργαζομένων τους.
Είναι συνέχεια αντίστοιχων αποφάσεων για δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με επιπτώσεις στην Υγεία - Πρόνοια και στις συντάξεις των λαϊκών στρωμάτων.
Όλα αυτά για να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετηθεί το κρατικό χρέος, για το οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Από την ταύτιση της πρασινογάλαζης πλειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους με κύριο στόχο: Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων».