Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»: Εσωτερικές μετακινήσεις νοσηλευτών αντί για προσλήψεις



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη, στις 7 το πρωί μπροστά στο κτίριο διοίκησης του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης που τους υποχρεώνει να πηγαίνουν από τμήμα σε τμήμα για να καλύπτουν τις ανάγκες, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το Σωματείο ζητά την ανάκληση της απόφασης.
Θυμίζουμε ότι μετά από τις ανακοινώσεις του Σωματείου που κατήγγειλε την έλλειψη προσωπικού και την οριακή λειτουργία του νοσοκομείου, η διοίκηση, αντί να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο - πιλότο για την «εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων» με «συνεργασία του νοσηλευτικού προσωπικού» των κλινικών ΩΡΛ και Οφθαλμολογικής, τις μέρες εκτός γενικής εφημερίας.
Ειδικότερα, αποφάσισε τη νοσηλεία των ασθενών του Οφθαλμολογικού Τμήματος κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια σε θαλάμους του ΩΡΛ, όπου η κάλυψη θα γίνεται «από έναν νοσηλευτή/τρια ενός εκ των δύο τμημάτων». Επίσης αποφάσισε την απασχόληση του δεύτερου νοσηλευτή του Χειρουργείου, τις μέρες που το νοσοκομείο δε βρίσκεται σε γενική εφημερία, σε ένα από τα χειρουργικά τμήματα του Νέου Κτιρίου και την αποδέσμευση από εκεί του ενός νοσηλευτή, ώστε να διευκολυνθεί η απομείωση των οφειλόμενων ρεπό.
Η απόφαση αυτή εμφανίζεται να βρίσκει σύμφωνες τις προϊσταμένες και τους διευθυντές των συγκεκριμένων τμημάτων και φαίνεται ότι στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η προϊσταμένη της ΩΡΛ είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου, εκλεγμένη με το ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία αποφασίστηκε η σημερινή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι κάλεσαν τους εκπροσώπους τους να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους.