Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πολύμορφη αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 21 Απρίλη 2015
Από τη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την παλαιστινιακή αντιπροσωπείαΜε τον πρέσβη Μ. Τουμπάσι συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι, τον Ισσα Καράκε, υπουργό επικεφαλής της διεύθυνσης των υποθέσεων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, τον Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, και τον Μουχάναντ Ζαράρ, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της παλαιστινιακής πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και ο Ηλίας Ναζίρ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ενημέρωσε το ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και ιδιαίτερα για το πρόβλημα των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι ανέρχονται σε 7.000, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, σε 22 ισραηλινές φυλακές.

Ανέφεραν ότι οι μαζικές συλλήψεις στοχεύουν στην εμβάθυνση και εμπέδωση της ισραηλινής κατοχής και ότι γενικότερα το 1/4 του παλαιστινιακού λαού έχει αντιμετωπίσει σύλληψη από τις ισραηλινές αρχές. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης μετέφερε την πρόσκληση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ. Αμπάς, προς τον Δ. Κουτσούμπα να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το χαρακτήρα της αποκαλούμενης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό και, όπως ανέφερε, το ΚΚΕ, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με όλα τα μέσα, έχει απαιτήσει την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων και συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ.
Οπως συζητήθηκε, την επόμενη περίοδο το ΚΚΕ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και γενικότερα τη στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων.