Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το μεταναστευτικό

  ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 22/04/2015 - 13:13  Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/04/2015 - 12:10
Ακούστε την παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου στο webradio του 902.gr για το θέμα
Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το μεταναστευτικό, αναφέρει:
«Η αποκαλούμενη δέσμη 10 μέτρων, που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τα ζητήματα της μετανάστευσης και των προσφύγων, συνιστά μια ακόμη πρόκληση που επιτείνει τα οξυμένα ήδη προβλήματα, που οδηγούν σε ανθρώπινες τραγωδίες.
Οι εξαγγελίες της δεν περιλαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων προσφύγων που συρρέουν στα "έξυπνα σύνορά" της. Αυτά δηλαδή που ανοίγουν διάπλατα μόνο για επιχειρηματίες, τουρίστες και κατά παραγγελία εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και κλείνουν ερμητικά για χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, στέλνοντάς τους στον πάτο της Μεσογείου.

Τα μέτρα της ΕΕ σηματοδοτούν περαιτέρω ενίσχυση κι επέκταση όλων των μηχανισμών δίωξης, όπως η SHENGHEN, η FRONTEX, η EUROPOL, ΕUROJUST, παγίωση των κανονισμών "Δουβλίνο 2 και 3", που μετατρέπουν χώρες όπως η Ελλάδα κι η Ιταλία σε  αποθήκες ψυχών προσφύγων - μεταναστών που έχουν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς κι ανακύκλωση των επιχειρήσεων καταστολής, που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Επιβάλλουν στους μετανάστες και νέο φακέλωμα μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η θωράκιση των μηχανισμών της το μόνο που επιτυγχάνει είναι η αύξηση των τιμών των δουλεμπόρων. Η ΕΕ παρά τα μεγάλα λόγια για "χτύπημα των δουλεμπόρων", ούτε μπορεί ούτε θέλει να τους αντιμετωπίσει, καθώς αποτελούν νύχι - κρέας με την οικονομία της αγοράς, που η ΕΕ στηρίζει και υπηρετεί.
Η ΕΕ που είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα της ίδιας της πολιτικής της, που έχει σαν βασική επιδίωξή της τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική τής ΕΕ πετυχαίνει τους  στόχους της. Καθόλου δεν απέτυχε, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που την συνυπογράφει και την εφαρμόζει  από την πρώτη στιγμή και κατά γράμμα, όπως και η προηγούμενη. Επιχειρεί μάλιστα να την εξωραΐσει, εμφανιζόμενη ως προστάτης των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ένοχη  καθώς υιοθετεί κι αναπαράγει τα προσκλητήρια των ιμπεριαλιστών και τα προσχήματά τους, όπως "η καταπολέμηση των τζιχαντιστών" (που οι ίδιοι δημιούργησαν) και η "προστασία των χριστιανικών πληθυσμών", δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για τον λαό.       
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανακούφιση των μεταναστών και των προσφύγων, από το πλαίσιο των διεκδικήσεων στήριξής τους και κάλυψης των άμεσων βιοτικών αναγκών τους, που ήδη έχει προβάλει το ΚΚΕ μαζί με κατάργηση των κανονισμών "Δουβλίνο 2 και 3", της Shenghen, της Frontex και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών και αντιμεταναστευτικών κανονισμών της ΕΕ.
Σε αυτόν τον δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα, και την εξουσία που τους υπηρετεί, Έλληνες και ξένοι εργάτες μπορούν να ανοίξουν δρόμο για φιλολαϊκές εξελίξεις».