Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»: Καταγγέλλει την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 25 Μάρτη 2015

Την προσπάθεια του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν τη συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα του δήμου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα.
Οπως τονίζεται, «η προσπάθεια αυτή γίνεται από μέρος τους για να μην καταλάβουν οι κάτοικοι του Μαραθώνα τους σκοπούς τους που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και έχουν να κάνουν με την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και το πέρασμά τους στους ιδιώτες. Η διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού για το μάζεμα των κλαδιών από ιδιωτική εταιρεία, η μη πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων, η έλλειψη κονδυλίων για τη λειτουργία της εκπαίδευσης, ο ρόλος που πάει να παίξει η ΜΕΔΗΜ ΑΕ, που συζητήθηκαν, έχουν να κάνουν με αυτές τις επιδιώξεις». Παράλληλα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, «είχαμε την εφαρμογή κατά γράμμα της εγκυκλίου του υπ. Εσωτερικών για το έκτακτο προσωπικό, την αβάντα της πλειοψηφίας και των άλλων συνδυασμών της αντιπολίτευσης στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την απόρριψη των προτάσεων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Οπως επισημαίνει, άμοιροι ευθυνών δεν είναι «τόσο η αντιπολίτευση που ασκείται από τον κ. Λουΐζο σαν αξιωματική αντιπολίτευση, ο οποίος αναλώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το παρελθόν που του καταλογίζονται, όσο και του κ. Δεληβοριά της "Δύναμης Πολιτών" που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύμβουλοι της "Δύναμης Πολιτών", προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της κυρίας Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ, προσπαθούν να εμπλέξουν και τους εργαζόμενους του Δήμου στο θέμα, κρατάνε παθητική στάση και ψηφίζουν μαζί με την πλειοψηφία σημαντικές αποφάσεις».
Επίσης, κατήγγειλε «την άρνηση της πλειοψηφίας να φέρει, σαν θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως είχαμε ζητήσει, τα ζητήματα της συγκοινωνίας του Δήμου (τοπική και γενική), το θέμα της "Παμμακάριστου", των σχολείων, των Κέντρων Υγείας κ.λπ. Ανέδειξε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα. Αποκάλυψε μέσα από τα θέματα που συζητήθηκαν», όπως μεταξύ άλλων τον κανονισμό λειτουργίας των Κοιμητηρίων, τη μη πληρωμή των καθαριστριών, την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, το ρόλο που θέλει να παίξει η ανώνυμη εταιρεία του Δήμου ΜΕΔΗΜ ΑΕ και «το στόχο του κ. Ψινάκη που μέσα από τη διάλυση, θέλει να περάσουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως επιτάσσει ο ''Καλλικράτης''».