Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σ. Βαρδαλής: Να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, να ανακληθούν οι απολύσεις

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 30/03/2015 - 20:34        
                                               
  Δείτε εδώ τη συζήτηση στη Βουλή
Την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής, στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο ίδιος. 
Σημείωσε ότι το έργο έχει βαλτώσει. «Πρόκειται για ένα έργο που δημοπρατήθηκε το 2003, ξεκίνησε η κατασκευή του το 2006. Ήταν να παραδοθεί το 2012, πήρε 4 χρόνια παράταση και προβλέπεται να δοθεί το 2016, πράγμα που είναι ανέφικτο, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 50% του έργου».
Ο Σ. Βαρδαλής στηλίτευσε το γεγονός ότι το έργο έχει σταματήσει για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα τόσο τα προβλήματα των εμπόρων που έχουν μαγαζιά τους γύρω από εργοτάξιο, όσο και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ που απολύονται. Ήδη η ΑΕΓΕΚ έχει κάνει 50 απολύσεις και ετοιμάζεται να απολύσει και όλους τους υπόλοιπους.
«Στην ουσία μπαίνει θηλιά στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και συνολικά έμφραγμα στην πόλη. Και από την άλλη μεριά, έχουν εξασφαλιστεί τα κέρδη της κατασκευαστικής εταιρείας και έχει εκτοξευθεί και το κόστος του έργου» σημείωσε ο Σ. Βαρδαλής.

Ζήτησε να υπάρξει η άμεση επανεκκίνηση και η απρόσκοπτη πλέον συνέχιση των εργασιών στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, να γίνει ανάκληση των απολύσεων και να διασφαλιστεί η εργασία, με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους.
Σε κανένα από τα ερωτήματα του ΚΚΕ δεν απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο οποίος απέδωσε τα προβλήματα στο συνολικότερο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που λειτούργησε αρνητικά για τις εταιρείες.
Την περιγραφή των προβλημάτων του έργου από τον υπουργό στηλίτευσε ο Σ. Βαρδαλής στη δευτερομιλία του, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για ένα ενιαίο κρατικό κατασκευαστικό φορέα.