Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Υπεράσπισαν τους συναδέλφους τους που απειλούνται με απόλυση



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 17 Μάρτη 2015

Με 24ωρη απεργία, στo πλαίσιo της οποίας έγινε το πρωί συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, κλιμάκωσαν τη μάχη που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη βδομάδα, για να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας 14 συναδέλφων τους ΑμΕΑ, τους οποίους η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιδιώκει τον Απρίλη που λήγουν οι συμβάσεις τους, να τους πετάξει στο δρόμο.
Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη 12 Μάρτη που έγινε μετά από αίτημα των εργαζομένων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία κατέθεσε την πρόταση του σωματείου για την παραμονή των εργαζομένων αυτών στα πόστα τους.
Επειδή υπήρξε ισοψηφία, δηλαδή 12 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ανάμεσά τους και ένας από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της δημοτικής αρχής) και 12 κατά, τελικά η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απορρίφθηκε με την ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που χρεώνεται ως διπλή σε τέτοια περίπτωση, δηλαδή ισοψηφίας! Πρόσχημα γι' αυτήν τη στάση της δημοτικής αρχής είναι ότι με την παραμονή και τη μισθοδοσία των 14 δεν θα μπορέσει να επιτύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δείχνοντας πόσο δεσμευμένη είναι στους μνημονιακούς νόμους που εκπορεύονται από (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε πλήρη ισχύ.

Οι εργαζόμενοι, στη διάρκεια της χτεσινής τους συγκέντρωσης και έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αντιπροσωπεία του ΣΕΑΝ, την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με την αποφασιστικότητά τους επέβαλαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος σε μία κίνηση ελιγμού είπε μεν ότι μπορεί το αίτημα των 14 εργαζομένων να γίνει αποδεκτό, όμως με «την προϋπόθεση που θέτει ο νόμος» που είναι «η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου». Δηλαδή, αντί να πάρει συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, μετέθεσε τις ευθύνες στο Δήμο.
Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή κάτω από το βάρος της δήλωσης των εργαζομένων ότι «δεν κάνουμε πίσω», κάλεσε σε νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο προγραμμάτισε για χτες στις 7 το απόγευμα με θέμα όπως ανέγραφε η σχετική πρόσκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους: «Σύσταση 14 προσωποπαγών θέσεων». Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι να δουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.