Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεθοδεύει απόλυση των καθαριστριών



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 28 Μάρτη 2015
Με απόφασή της για πρόσληψη 140 εργαζομένων για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων του δήμου στη σχολική χρονιά 2015-2016, η Δημοτική Αρχή Λάρισας (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) ανοίγει την πόρτα της ανεργίας για τους 130 εργαζόμενους που δουλεύουν ήδη στα σχολεία του δήμου τα τελευταία 10 χρόνια.
Η απόφαση πάρθηκε, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία το θέμα τέθηκε αιφνιδιαστικά και εκτός ημερήσιας διάταξης.
Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας, Χρ. Καλούσης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατ' αρχάς, να αναβάλει τη λήψη απόφασης και πρότεινε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναφέρει και να προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων, όπως γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια και όχι την προκήρυξη των θέσεων. Ζήτησε, επίσης, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ανάθεσης έργου σε καθεστώς αορίστου χρόνου με πλήρη και σταθερή εργασία.

Η διοίκηση του σωματείου οργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 30 Μάρτη στις 10.30 π.μ., στη Δημοτική Αρχή, απαιτώντας: Την ανάκληση της απόφασης και την αντικατάσταση της με νέα απόφαση που θα προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς εξαιρέσεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έκαναν χτες οι συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απαίτησαν να παραταθούν οι συμβάσεις τους, να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, να καταργηθεί από τον ΟΑΕΔ η 16μηνη επιδότηση στα 4 χρόνια και να καταργηθεί η διάταξη για το δικαίωμα μόνο τριών συμβάσεων στον ίδιο φορέα. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δελής.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» οργανώνει τη Δευτέρα, στη 1.30 μ.μ., το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης στην εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του «Αγίου Σάββα». Η εργαζόμενη απολύθηκε απ' την εταιρεία «Οικολογική ΑΕ» - που έχει αναλάβει την καθαριότητα - επειδή διεκδίκησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα της.