Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Δυναμική κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ ενάντια στο συνέδριο του ΝΑΤΟ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 19/02/2015 - 14:58 Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 20/02/2015 - 15:16
Δείτε εδώ βίντεο από την κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, έξω από το «GRAND HOTEL PALACE», με αφορμή τις εργασίες του ΝΑΤΟικού Συνεδρίου που διεξαγόταν στο ξενοδοχείο από τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε σήμερα, μάλιστα νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο, κάτω από την πίεση της συγκέντρωσης. 
Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει πιστά την πολιτική των προκατόχων της, πολιτική στενής πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ) φωάζοντας συνθήματα  όπως «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, στηρίζουνε το ΝΑΤΟ και την τρομοκρατία», αλλά και «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ καμία εμπλοκή». Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης την είσοδο του ξενοδοχείου φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Καταδίκασαν την παρουσία και ζήτησαν την απομάκρυνση του νατοϊκού Στρατηγείου NRDC-GR, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στην πόλη και κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό να μη βαδίζει κάτω από ξένες σημαίες, να μην αφήσει τις τύχες τους σε μεσσίες και προστάτες.
Θέμα του Συνεδρίου ήταν η «Συγχρονισμένη Εκπαίδευση» των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, δηλαδή η καλύτερη προετοιμασία της λυκοσυμμαχίας για να συνεχίσει να υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, διεξάγοντας επιχειρήσεις παντού στον πλανήτη. Στόχος των μακελάρηδων των λαών είναι ένα ΝΑΤΟ άρτια προετοιμασμένο και εξοπλισμένο στον ανταγωνισμό του με τα μονοπώλια άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, με νέα και ενισχυμένα, πολυάριθμα στρατιωτικά σώματα κατά των λαών, κατά του εργατικού κινήματος, ενάντια σε κάθε άνθρωπο που διεκδικεί το δίκιο του.
Μονόδρομος η έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας μεταξύ άλλων κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που συνεχίζει πιστά την «πολιτική στενής πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Γι’ αυτό διαβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή, σ’ όλους τους τόνους, για τη συνέχιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ - ενάντια στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, ενάντια σε άλλους φίλους λαούς. Υπέγραψε φαρδιά-πλατιά τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την ενίσχυση των στρατιωτικών δομών της λυκοσυμμαχίας.
Ούτε κουβέντα για επιστροφή των Ελλήνων ενστόλων, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, σε ξένους τόπους, ενάντια σε άλλους λαούς. Ούτε κουβέντα για το ξήλωμα των ξένων βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας».
Ο Νίκος Ζώκας κάλεσε το λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους να μην ξεγελαστούν από τους «ανέξοδους και κούφιους λεονταρισμούς της κυβέρνησης! Η ΕΕ δεν αλλάζει, θα παραμείνει πάντα ο “λάκκος των λεόντων” για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ δεν αλλάζει, δεν υπάρχουν κακοί και καλοί ιμπεριαλιστές, θα παραμείνει πάντα το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για τους λαούς: Έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποδέσμευση και αγώνας ενάντια στην πολιτική τους».
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να παραδίδουν ψήφισμα στον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, καθώς η επίδοσή του στους Συνέδρους δεν έγινε εφικτή, με τη δικαιολογία ότι το Συνέδριο είχε ολοκληρωθεί εσπευσμένα...
Ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ καλεί «σε συνέχιση του αγώνα: 
  • Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους τυχοδιωκτισμούς,
  • Ενάντια σ’ οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας στα νατιϊκά σφαγεία,
  • Για την αποδέσμευσή μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς -ΝΑΤΟ και ΕΕ,
  • Για το ξήλωμα των ξένων βάσεων και των στρατηγείων,
  • Για την άμεση επιστροφή όλων των ένστολων στην πατρίδα.
(...) Η ΕΔΥΕΘ, τα μέλη και οι φίλοι της δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να σταθούν έμπρακτο εμπόδιο στα σχέδια των νατοϊκών δολοφόνων και της ελληνικής κυβέρνησης, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτά.
Η ΕΔΥΕΘ δεν μπορεί ν’ αφήσει ασχολίαστη την είδηση για την εκδήλωση της Διεύθυνσης Ιστορίας του Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας της έκδοσης, με τίτλο «Το εκστρατευτικό Σώμα της Ελλάδας στην Κορέα (1950 - 1955). Εκδηλώσεις αυτού του είδους, που γίνονται για να τιμήσουν τη συμμετοχή της χώρας μας σε μία ιμπεριαλιστική εισβολή σε μία ξένη χώρα, δείχνουν τις προθέσεις και της καινούργιας κυβέρνησης και τους άξονες στους οποίους θέλει να κατευθύνει την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Είναι παραπάνω από βέβαιο όμως, ότι θα βρει μπροστά της την έμπρακτη άρνηση και αντίσταση, όχι μόνο του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης της χώρας μας, αλλά και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και της νεολαίας».