Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αξονας η όξυνση της επιθετικότητας της λυκοσυμμαχίας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015 - Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015
Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Training Synchronization Conference 2015), η οποία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, «φιλοξενούμενη» από το ΓΕΕΘΑ, με την «υποστήριξη και συνδρομή» του Γ' Σώματος Στρατού (χαρακτηρισμένο ως ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC-GR), στο πλαίσιο ανάληψης από την κυβέρνηση δραστηριοτήτων στις ευρωατλαντικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».
Στόχος της Συνόδου ήταν η παραπέρα προετοιμασία της λυκοσυμμαχίας, μέσα και από συνεχείς διαδικασίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να καταστεί ικανή να προασπίσει τα ευρωατλαντικά μονοπωλιακά συμφέροντα, με στρατιωτικές επιχειρήσεις παντού στον πλανήτη, στις σύγχρονες συνθήκες των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.
Οπως τονίζεται άλλωστε από το ΓΕΕΘΑ, «η Σύνοδος έχει σαν γενικό σκοπό, το συντονισμό σε θέματα εκπαιδεύσεως - ασκήσεων μεταξύ των Διοικήσεων του ΝΑΤΟ, των χωρών - μελών και των χωρών με τις οποίες συνεργάζεται το ΝΑΤΟ. Διοργανώνεται σε ετήσια βάση, με μέριμνα της Ανωτάτης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Supreme Allied Command Transformation)». Στη Σύνοδο συμμετείχαν περίπου 340 σύνεδροι από 47 χώρες, ως εκπρόσωποι των Στρατηγείων Δομής Διοικήσεως και Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των κρατών - μελών και χωρών με τις οποίες συνεργάζεται το ΝΑΤΟ, καθώς και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Κέντρων Αριστείας της Συμμαχίας.
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη μαχητική συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν το ΝΑΤΟικό Συνέδριο πραγματοποίησε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).