Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ: Καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση Ανακοίνωση της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ



 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 31 Γενάρη 2015
Την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων σε υπηρεσίες υγιεινής, και συγκεκριμένα στο βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΜΒ, επιχειρεί η δημοτική αρχή Βόλου. Με την ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει, οι εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού (καθαριότητα, αποχέτευση κλπ.) ορίζονται σε 32, με πενθήμερο, λόγω των ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο βιολογικό καθαρισμό εργάζονται σε ένα χώρο βεβαρυμένο με τοξικό και μικροβιακό φορτίο, για το όποιο προβλέπονται αυστηρές διατάξεις ελέγχου και προστασίας.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί να δουλεύουν τόσο πολύ; Να τους φέρουμε και πετσέτες!», επιχειρεί να λειτουργήσει το βιολογικό καθαρισμό με λιγότερες βάρδιες, με υπερωριακή απασχόληση και εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας.
Αναφερόμενη στη νέα αντεργατική πρόκληση Μπέου, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο Δήμαρχος Βόλου αντί να απαιτήσει τη στελέχωση της ΔΕΥΑΜΒ με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας του υπάρχοντος, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις, να αντισταθούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ θα προχωρήσει το μήνα Φλεβάρη σε σύσκεψη με μαζικούς φορείς της περιοχής όπου θα θέσει το ζήτημα της ΔΕΥΑΜΒ, τις απόψεις του ΚΚΕ και τους στόχους πάλης που προτείνει».