Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία του ΚΚΕ στην ΕΒΖ της Ορεστιάδας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 31 Γενάρη 2015
Συνάντηση με τη διοίκηση του ζαχαρουργείου της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» (ΕΒΖ) στην Ορεστιάδα πραγματοποίησε χτες, Παρασκευή, αντιπροσωπεία της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση γύρω από τη δύσκολη κατάσταση και τον ορατό κίνδυνο η φετινή χρονιά να χαθεί για την τευτλοκαλλιέργεια.
Ο Φλεβάρης είναι μήνας ιδιαίτερα κρίσιμος για τους τευτλοπαραγωγούς, καθώς στη διάρκειά του πρέπει να προμηθευτούν σπόρο και να προετοιμάσουν τα χωράφια τους. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο των χρημάτων για την περσινή σοδειά, την οποία παρέδωσαν τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η νέα τιμολογιακή πολιτική, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις και κινδύνους να μη σπαρθούν τεύτλα τη φετινή χρονιά, με ανάλογο αντίκτυπο στα εργοστάσια της ΕΒΖ.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επεσήμαναν την ανάγκη να παρθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για να πληρωθούν οι αγρότες και να εξαγγείλει η κυβέρνηση τη νέα τιμολογιακή πολιτική, προκειμένου να ξεκινήσει η τευτλοκαλλιέργεια, λαμβάνοντας υπόψη πως τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά.