Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: «Όχι στην παράδοση της καθαριότητας του Δήμου σε εργολάβους»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 09:56

 Την αντίθεσή της στην απόφαση με την οποία η δημοτική αρχή Ωρωπού παραδίδει την καθαριότητα του Δήμου σε εργολάβο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η νέα δημοτική αρχή με την απόφαση αρ. 6/2015 προχωρά στην παράδοση της καθαριότητας όλου του Δήμου Ωρωπού σε εργολάβο, ολοκληρώνοντας την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που ξεκίνησε το 2011 ο κος Οικονομάκος. Αποδεικνύουν ακόμη μία φορά ότι είναι υπέρ της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, η οποία υπαγορεύεται από την ΕΕ και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Εφαρμόζουν κατά γράμμα την «μνημονιακή» πολιτική που κατά τα άλλα κατήγγειλαν την προεκλογική περίοδο.
Γνωρίζουν ότι ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι στην καθαριότητα πληρώνονται από το κράτος, τα εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει ο εργολάβος θα πληρωθούν από την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας μέσω της δημοτικής φορολογίας. Επιπλέον γνωρίζουν ότι αυτή η ιδιωτικοποίηση αργά ή γρήγορα θα σημαίνει και απολύσεις των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα του δήμου μας.

Τεράστια ευθύνη έχουν και οι δημοτικές παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» οι οποίες στήριξαν (Οικονομάκος, ψήφισε "υπέρ") ή έδειξαν "ανοχή" (Γιασημάκης, ΣΥΡΙΖΑ - Παναγιώτης Χασιώτης, ψήφισαν "παρόν") στον προϋπολογισμό του δήμου Ωρωπού για το έτος 2015 (απ. Οικονομικής Επιτροπής 322/30-9-2014), όπου εγκρίθηκε η εφαρμογή της δημοτικής φοροεισπρακτικής πολιτικής για την εξασφάλιση των πόρων για την ιδιωτικοποίηση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε να σταματήσει τώρα η παράδοση της καθαριότητας του δήμου σε εργολάβους. Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν κατά το παρελθόν από τον δήμο. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην καθαριότητα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του δήμου μας».