Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογικά ψίχουλα σε ροδακινοπαραγωγούς και τευτλοπαραγωγούς. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΚΕ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 19:35
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι υπεύθυνοι της φτώχειας και της ανέχειας των αγροτών αποφάσισαν να μοιράσουν ψίχουλα σε ροδακινοπαραγωγούς και τευτλοπαραγωγούς για να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις και την ψήφο τους, ώστε να μπορούν και την επομένη των εκλογών να συνεχίσουν την ίδια πολιτική που οδηγεί την αγροτιά στην καταστροφή και το ξεκλήρισμα.
Η κυβέρνηση, 6 - 7 μήνες μετά την έναρξη του εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία και την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί οι ροδακινοπαραγωγοί και άλλοι δενδροκαλλιεργητές, ανακοίνωσε ενισχύσεις - ψίχουλα που σήμερα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών. Από τις ενισχύσεις αποκλείστηκαν χιλιάδες μικροκληρούχοι ροδακινοπαραγωγοί αλλά και αγρότες με άλλες καλλιέργειες που επίσης επλήγησαν από το εμπάργκο.
Αλλά και αυτές που δίνονται είναι άδικες και προβληματικές. Χωρίς καμία λογική δίνονται διαφοροποιημένες ενισχύσεις από περιοχή σε περιοχή. Έτσι δίνεται ενίσχυση 220 ευρώ ανά στρέμμα στους δικαιούχους ροδακινοπαραγωγούς σε Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Πιερία, 185 ευρώ ανά στρέμμα σε Ημαθία και Φλώρινα και 165 ευρώ ανά στρέμμα σε Αργολίδα, Κοζάνη, Κορινθία και Ξάνθη.
Επίσης σήμερα πληρώθηκαν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και οι τευτλοπαραγωγοί για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην ΕΒΖ. Συνολικά τους οφείλονται περίπου 18 εκ. ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς πίστωσε στους λογαριασμούς τους 10,5 εκ. ευρώ, βάζοντας ως ενέχυρο χιλιάδες τόνους ζάχαρης που βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας. Βέβαια οι αγρότες δεν γνωρίζουν αν και πότε θα πληρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται.
Η απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει λίγα ψίχουλα, είχε σαν αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι αγρότες έξω από τις τράπεζες σε τεράστιες ουρές, που θυμίζουν εικόνες συσσιτίων στην κατοχική Ελλάδα.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Πέλλα Σταύρος ΔρόσογλουΕμμανουήλ (Μάνος) Κανάκης, Αλέκος Ουγγρίνος, Ολυμπία Παπαδοπούλου, Μιχάλης Φουνταλής και Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επιχείρηση εξαγοράς των συνειδήσεων και της ψήφου των αγροτών και σημειώνουν:
«Οι Ροδακινοπαραγωγοί, όπως και υπόλοιποι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και τι σημαίνει ΚΑΠ. Ξέρουν πια πολύ καλά, πως η περίφημη ΚΑΠ των αποσύρσεων και των ποσοστώσεων, διέλυσε την αγροτική παραγωγή και εξανέμισε το εισόδημά τους.
Ξέρουν επίσης, ότι μια σειρά δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες (Καπνός, Βιομηχανική Τομάτα, Ζαχαρότευτλα κ.ά.) ουσιαστικά καταργήθηκαν, με βίαιο τρόπο, πλήττοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδης βιοτικές τους ανάγκες.
Ξέρουν, τέλος, ότι η χώρα μας εξαιτίας αυτών των πολιτικών μεταβλήθηκε από χώρα εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων σε χώρα που δεν μπορεί να καλύψει, από την εγχώρια παραγωγή, τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της.
Βέβαια αυτό, που πλέον γνωρίζουν πολύ καλά σήμερα οι αγρότες, δεν εμποδίζει τους τελάληδες των μονοπωλιακών ευρωενωσιακών πολιτικών, κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους, να ισχυρίζονται ξεδιάντροπα ότι δίχως την ΚΑΠ οι αγρότες, τάχα, θα δυστυχούσαν !!!
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί, θυμήθηκαν ότι οι αγρότες έπαθαν ζημιά από την ουκρανική κρίση, που η Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε με την ιμπεριαλιστική πολιτική της και αποφάσισαν ότι πρέπει να αποζημιωθούν.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι υμνητές της ΚΑΠ, θέλοντας να κρύψουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όνομα της οποίας πίνουν νερό, δεν πρόκειται να δώσει, ούτε ψίχουλα, για αποζημιώσεις από το εμπάργκο, αποφάσισαν να μοιράσουν σε 14.000 Ροδακινοπαραγωγούς και μόνο, σε όλη την Ελλάδα, χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, χρήματα δηλαδή του ελληνικού λαού, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ροδακινοπαραγωγοί. Αφήνοντας χωρίς αποζημίωση τα άλλα αγροτικά προϊόντα (Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια, κλπ). Λησμονώντας ότι το εμπάργκο διαρκεί τυπικά μέχρι τις 5 - 8 - 2015 και άρα αφορά εμπορικό – εξαγωγικό μπλοκάρισμα και για τα προϊόντα που ακολουθούν (Κεράσια, Βερίκοκα, Φράουλες και Ροδάκινα - Νεκτρίνια ). Και ας σκεφτεί ο κάθε αγρότης, ότι τότε δεν θα ξανάχουμε εκλογές για νάχουμε παροχολογία της τελευταίας στιγμής.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι έμποροι της φτώχειας και της ανέχειας των αγροτών, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτό το αποτρόπαιο δημιούργημά τους, για να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις και την ψήφο τους, ώστε να μπορούν και την επομένη των εκλογών να συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική τους.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές αποφάσισαν να στοιβάξουν, στην κυριολεξία, τους αγρότες έξω από τις τράπεζες σε τεράστιες ουρές, που θυμίζουν εικόνες συσσιτίων στην κατοχική Ελλάδα…
Δεν έχουν τσίπα!
Με την ίδια ξεδιάντροπη προεκλογική πρακτική πάνε να πληρώσουν και τους 4.000 απλήρωτους Τευτλοπαραγωγούς, επιχειρώντας να ανοίξουν τις τράπεζες ακόμη και την ημέρα των εκλογών!!! Από την άλλη μεριά, βέβαια, με την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, προχωρούν παράλληλα στο κλείσιμο και του τελευταίου Εργοστασίου Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας.
Δεν φτάνει που με την πολιτική τους βασανίζουν και εξαθλιώνουν το Λαό. Αλλά επιχειρούν, πλήττοντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, να εκμεταλλευτούν τα βάσανα και την εξαθλίωση που προκάλεσαν, για να αποσπάσουν την συναίνεση των θυμάτων, ώστε να συνεχίσουν να τα βασανίζουν και να τα εξαθλιώνουν και μετά τις 25 Γενάρη.
Πρέπει να τιμωρηθούν. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι ο προσφορότερος τρόπος. Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.
Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα, ο αφανισμός και το ξεκλήρισμα, η φτώχεια και η εξαθλίωση, να μπει φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι να πάρουν ανάσες, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν».