Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Βασανιστήρια CIA: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ «στρατηγικοί σύμμαχοι» ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014
Τα φρικτά βασανιστήρια της CIA, που αποκαλύφθηκαν, είναι τμήμα της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν εκπλήσσουν. Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις, όμως, δεν μπορούν να παριστάνουν τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι σύμμαχοι και «στρατηγικοί εταίροι» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην καταστολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος και των λαϊκών ελευθεριών. Τα πιο πάνω δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην τοποθέτησή του, στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τα βασανιστήρια της CIA, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επισημαίνοντας τα εξής:
«Οι αποκαλύψεις για τα φρικτά βασανιστήρια της CIA δεν εκπλήσσουν. Οι ΗΠΑ και οι μυστικές υπηρεσίες τους μέχρι σήμερα έχουν πλούσιο ιστορικό από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χούντες, πραξικοπήματα, πολέμους, άγρια βασανιστήρια, εν ψυχρώ δολοφονίες Αφροαμερικανών.
Η δε ΕΕ πάει πολύ να αυτοπροβάλλεται ως ο τιμητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ΚΕΠΠΑ, η Εuropol, η Εurojust, οι μηχανισμοί καταστολής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ είναι εταίροι και σύμμαχοι της CIA. Τα κράτη - μέλη της ΕΕ συνεργάζονται με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επίσης, στην κρατική και βιομηχανική κατασκοπεία, στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές παρακολουθήσεις, ενώ καλύπτουν τα απάνθρωπα βασανιστήρια.
 Ολα αυτά δεν αποτελούν παραφωνία του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά το πραγματικό του πρόσωπο. Στόχος τους, η υπεράσπιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ενάντια στον "εχθρό λαό". Αυτή είναι η δικτατορία των μονοπωλίων και οι λαοί μπορούν να πάρουν αποφάσεις για να την ανατρέψουν με τη δική τους εξουσία. Εχουν τη δύναμη».