Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Υπαγορεύουν στο λαό να ζει με ψίχουλα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014

 «Ηξεις - αφήξεις» ο υφυπουργός Εργασίας για το επίδομα, που είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ «Λάρισα»
Χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν, ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη μη υλοποίηση από την κυβέρνηση της υπόσχεσης που ο ίδιος είχε δώσει τον περασμένο Ιούλη, για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ στους 600 εργαζόμενους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα». Οι εργαζόμενοι είναι χωρίς δουλειά εδώ και έξι μήνες, καθώς τα 40 καταστήματα που λειτουργούσαν στη Λάρισα έκλεισαν και επιπλέον παραμένουν απλήρωτοι για ενάμιση χρόνο.
Ο υφυπουργός βρέθηκε χτες στη Λάρισα για να συμμετάσχει στην ημερίδα με θέμα «Οργάνωση διαβούλευσης για τη υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής προς απόρους 2014 - 2020», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει τον αριθμό των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια ή/και τον κοινωνικό αποκλεισμό κατά 450.000 έως το 2020. Για να το πετύχει αυτό, θα διαθέσει 330 εκ. ευρώ τα επόμενα έξι χρόνια, μοιράζοντας ψίχουλα και «ασπιρίνες για τον καρκίνο» της φτώχειας, στην οποία διαβιούν εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά. Τα λεφτά αυτά, που προέρχονται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, θα δαπανηθούν για τρόφιμα, ρούχα, σχολικά και είδη προσωπικής υγιεινής, με τη συνδρομή της εκκλησίας, των ΜΚΟ, της Τοπικής Διοίκησης.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο υφυπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τους ανέργους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα», παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ και της προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας Αγγελικής Δασκαλάκη. Επιχειρώντας ν' απαντήσει στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους, ισχυρίστηκε ότι, τάχα, δεν ήταν δυνατή η καταβολή τη ενίσχυσης μέχρι τα τώρα και ξαναϋποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για να καταβληθεί στο μέλλον!
Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρεται στην ημερίδα και επισημαίνει ότι ο υφυπουργός Εργασίας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση που υπηρετεί με την πολιτική της τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, πήγε στη Λάρισα «για να μας πει ότι πρέπει να ζούμε με τα ψίχουλα των εκμεταλλευτών μας, με την ανεργία, τη φτώχεια και την ταξική εκμετάλλευση, χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο μια χούφτα καπιταλιστές, που όπως δείχνουν τα στοιχεία τους, μέσα στην κρίση το 1% του πληθυσμού κατέχει το 56% του συνολικού πλούτου της χώρας, ενώ το 2007 κατείχε το 48%!»
Το ΕΚΛ καλεί τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να μη δεχτούν να ζήσουν με τα ψίχουλα των εκμεταλλευτών τους, να μην ξεγελιούνται από τη δήθεν φιλανθρωπία, που στόχο έχει να τους κάνει να αποδεχτούν την άθλια κατάσταση που τους επέβαλαν, να μην κάνουν πίσω από τη διεκδίκηση της αποκατάστασης όλων των απωλειών που είχαν την τελευταία 5ετία.