Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εκλογές εξπρές με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014

Εκλογές εξπρές με επίκληση κάθε είδους τρομοκρατικών και κάλπικων για το λαό διλημμάτων, ώστε να στοιχηθεί πίσω από τα προτάγματα των μονοπωλίων, έβαλε μπρος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς.

Μετά τη χτεσινή τελική ψηφοφορία στη Βουλή και τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντ. Σαμαράς επισκέπτεται σήμερα τον απερχόμενο Πρόεδρο, Κ. Παπούλια, για να ζητήσει διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών στις 25 Γενάρη.

Βάζοντας το πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, απευθυνόμενος καταρχάς σε ξένα και ντόπια κέντρα, απέναντι στα οποία διαγκωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος διαχειριστής της αστικής διακυβέρνησης, ο Αντ. Σαμαράς είπε: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή. Και για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους (...) Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους, τη φωνή της λογικής και του εθνικού συμφέροντος: Και ψήφισαν την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα», όπου ως «εθνικό συμφέρον» εννοεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση άλλωστε αυτών των συμφερόντων ζήτησε από το λαό «να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητα. Να μείνουμε στη σταθερή πορεία δηλαδή των μεταρρυθμίσεων», δηλαδή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να στηρίξει την κερδοφορία του στις νέες συνθήκες. Ζήτησε επίσης να μην επιστρέψει η χώρα στα «ελλείμματα», προαναγγέλλοντας διατήρηση του πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων της προηγούμενης φάσης και την παραπέρα εξαΰλωση των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει, όλα προκειμένου να μην κινδυνεύσει η «ανάκαμψη που ήδη έχει αρχίσει», η ανάκαμψη των κερδών των κεφαλαίου.

Κινδυνολογία για απόσπαση λαϊκής συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική

Μάλιστα, προαναγγέλλοντας έξαρση της κινδυνολογίας και των τρομοκρατικών διλημμάτων στο λαό το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο την απόσπαση της συναίνεσής του στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, τόνισε πως «στις τέσσερις εβδομάδες ως τις εκλογές, ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του, στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Ολη την αλήθεια για το πού βρίσκεται η χώρα σήμερα, για το πόσο κοντά βρισκόμαστε στην οριστική έξοδο από την κρίση. Αλλά και να μάθει ο λαός την αλήθεια για το πόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε στην πιο βαθιά και στην πιο δραματική κρίση. Για το πού δηλαδή οδηγούν οι ανευθυνότητες της αντιπολίτευσης».


Την επιλογή του να πάει την εκλογική μάχη στην κινδυνολογία και την τρομο-λαγνεία είχε σηματοδοτήσει ήδη από το Σάββατο, όταν σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, έλεγε πως ελλοχεύουν «θανάσιμοι κίνδυνοι» και «αβεβαιότητα», ακόμα και «πιστωτικό γεγονός» αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας στην Κουμουνδούρου χαρακτηριστικά που δεν έχει, εφόσον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως διαφορών στη διαχείριση, κινούνται στην ίδια στρατηγική βάση εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, τα δε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν συνεχώς τα διαπιστευτήριά τους στις περιλάλητες «αγορές».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και αργότερα χτες το μεσημέρι ο Αντ. Σαμαράς, όταν μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε για την «πιο αποφασιστική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών (...) Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από ημέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια»...

Σημειωτέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι έτοιμα κατά τουλάχιστον 95% και αναμένεται η δημοσιοποίησή τους τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, στο φόντο και των συνολικότερων διεργασιών και σεναρίων, δεν περνά απαρατήρητη η πρεμούρα του Ελληνα επιτρόπου στην Κομισιόν και αντιπροέδρου της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλου, να απευθύνει σε πρώτο πρόσωπο «ενωτικό μήνυμα» στο λαό για την «επόμενη ημέρα των εκλογών»: «Η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να βρει την κοινωνία μας ενωμένη, για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, με πρώτες την ευημερία του λαού και του τόπου μας και την παραμονή μας με κύρος και ευθύνη στην ευρωπαϊκή οικογένεια», τονίζει, και προσθέτει: «Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα να αποφασίσει με μοναδικό γνώμονα το δικαίωμα των Ελλήνων και κυρίως των επόμενων γενιών σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον (...) Το μόνο που δεν θα συγχωρήσει η ιστορία είναι ο διχασμός».