Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΚΟ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Συνάντηση με εργαζόμενους στον ΟΛΘ.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
Οι εξελίξεις στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, με εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ, της ΟΦΕ και των Σωματείων εργαζομένων του ΟΛΘ (Διοικητικών Υπαλλήλων, Χειριστών, Τεχνικών Υπαλλήλων, Λιμενεργατών, Σημειωτών, Αρχιεργατών).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις εξελίξεις στην πώληση του ΟΛΘ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν την θέση τους για άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας πώλησης του 67% του ΟΛΘ, παραμονή του στο δημόσιο τομέα, καθώς και για την αναγκαιότητα άμεσων επενδύσεων και προσλήψεων προσωπικού.
Ο Θ. Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στην πώληση του ΟΛΘ, κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν το δίλημμα «ιδιωτικοποίηση με απευθείας πώληση σε ιδιώτες ή υπό την εποπτεία του καπιταλιστικού κράτους και των φορέων του».

Αναφερόμενος στη θέση του ΚΚΕ για τη λειτουργία των λιμανιών τόνισε: «Το λιμάνι για να είναι πραγματικά δημόσιο, για να λειτουργεί δηλαδή για το συμφέρον των πολλών και όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, δε φτάνει να είναι αποκλειστικά κρατική καπιταλιστική περιουσία. Χρειάζεται να είναι πραγματική κοινωνική ιδιοκτησία, να ασκείται πραγματικός εργατικός έλεγχος, το λιμάνι να αναπτύσσεται στα πλαίσια του πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού.
Μόνο όταν τα λιμάνια γίνουν αποκλειστικά λαϊκή περιουσία, ενταγμένα στον ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών, στα πλαίσια της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και του πανελλαδικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την αξιοποίηση των αναπτυξιακών - παραγωγικών δυνατοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας και στη βάση αμοιβαία επωφελών συμφωνιών με κράτη που θα ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΟΛΘ».