Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Να δοθούν πριν τις γιορτές τα χρήματα στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014

Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις γιορτές στους ανέργους και σε όσους δεν μπορούν στοιχειωδώς να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες επιβίωσης καθώς και να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τις γιορτές, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Πάτρας. Και αυτό μετά τον εμπαιγμό - όπως τον χαρακτηρίζει - του υπουργείου Υγείας, που μεθοδεύει να δώσει στους δήμους το ποσό των προνοιακών επιδομάτων το Γενάρη του 2015 ώστε να δοθούν τότε στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας της Πάτρας, οι αιτήσεις των δικαιούχων - που τις είχαν καταθέσει μέχρι τις 17 Νοέμβρη - έχουν ήδη αποσταλεί και σύμφωνα με τις ενδείξεις το αρμόδιο υπουργείο θα καταθέσει το ανάλογο ποσό στους δήμους το Γενάρη. Οπως επισημαίνεται, «πρόκειται για απάνθρωπο εμπαιγμό όλων των δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος, που είναι ψίχουλα. Δείχνει τη βαθιά περιφρόνηση της κυβέρνησης στα πιο φτωχά τμήματα του λαού. Για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων δεν υπάρχουν "άγιες μέρες"».
Υπογραμμίζεται πως «η φτωχολογιά καταδικάζεται στα συσσίτια της φιλανθρωπίας, γιατί το δικαίωμα στην πρόνοια, όπως το δικαίωμα στη δουλειά, στην καλή αμοιβή, στην Ασφάλιση και τη σύνταξη, είναι εμπόδιο στην καπιταλιστική κερδοφορία, στην ανάκαμψη, στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ομως, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια».
Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ