Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΛΒΟ: Ακόμα περιμένουν να πληρωθού.ν Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, οι οποίοι από το 2010 περιμένουν τις νόμιμες αποζημιώσεις της συνταξιοδότησής τους.
Ο εκπρόσωπος των 200 συνταξιούχων Π. Αβρανιτίδης αναφέρθηκε στην απόγνωση των 200 οικογενειών που όπως είπε «δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας προς την κυβέρνηση για την περιφρόνηση που δείχνει απέναντί μας από το 2010 έως σήμερα με τη μη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης. Αν δεν πληρώσουν θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν μπορούμε να ζήσουμε».
Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συνταξιούχους, αλλά και την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΛΒΟ και να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.
Ο περιφερειάρχης αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος λέγοντας «αρνούμαστε να γίνουμε βιομηχανία έκδοσης ψηφισμάτων», και υποσχέθηκε παρέμβαση προς την κυβέρνηση για να βρεθεί λύση.