Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Νέο χαράτσι σε κατοίκους



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
Χαράτσι στους κατοίκους περιοχών των Αγ. Αναργύρων - Καματερού βάζει η δημοτική Αρχή, ζητώντας, μάλιστα, από το αρμόδιο δικαστήριο να αποφασίσει την τιμή μονάδας σχετικά με τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και αφορά στις πολεοδομικές ενότητες Αττάλου - Αγίου Νικολάου και Γεροβουνού (στην επέκταση και στις διορθωτικές πράξεις).
Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά 2.200 ακίνητα για την περιοχή του Αττάλου - Αγ. Νικολάου και τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τα ραβασάκια που έλαβαν από το δήμο, ήδη από το 2012, ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. Τώρα, σειρά έχει και η περιοχή του Γεροβουνού, όπου μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου θα κληθούν και εκεί οι κάτοικοι να πληρώσουν με βάση την τιμή που θα καθοριστεί δικαστικά.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού, «είναι φανερό ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας που στενάζει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, από τη φοροληστεία και την ανεργία. Πυρήνας του προβλήματος που έχει προκύψει σε Ατταλο - Αγ. Νικόλαο και Γεροβουνό είναι το γεγονός ότι η γη είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνική ιδιοκτησία. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες ακίνητα είναι κενά, συνάνθρωποί μας μένουν στο δρόμο».
H απάντηση - σύμφωνα με τη Λαϊκή Επιτροπή - σε αυτήν την κατάσταση δεν είναι να παζαρεύουμε πόσο θα πληρώσουμε. «Οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης για δικαστικό προσδιορισμό τιμής μονάδας και να γίνει εδώ και τώρα συνολική διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά».
Copyright © 1997-2014 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ