Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν χθες βράδυ στη μεγάλη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για τα 96 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη γέμισε από εργάτες και υπαλλήλους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους που δίνουν τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ και τη νεολαία του, ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που συνθλίβει τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού. Ολοι τους έδωσαν αισιόδοξο «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα του ΚΚΕ, στην προτροπή του να μην υπάρξει καμία αναμονή, αλλά λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις με ισχυρό ΚΚΕ. Αποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, να δώσουν τη μάχη παντού ώστε ο λαός να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, να το δυναμώσει και εκλογικά.
Μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, γιόρτασαν τα 96 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ, με τη μεγάλη συναυλία που ακολούθησε την ομιλία, με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και τους ερμηνευτές: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαϊδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη. Για δύο ώρες πλημμύρισε ο χώρος από συναισθήματα, θύμησες και όνειρα, από τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες του λαού μας.
Η επιτυχία της εκδήλωσης φάνηκε από νωρίς, όταν ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο Παλαί και να στριμώχνεται ασφυκτικά στις εισόδους του, για να συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη και όμορφη γιορτή του Κόμματος.
Ο χώρος ήδη περίμενε να τον υποδεχθεί, στολισμένος με κόκκινα πανιά και συνθήματα, με τα κόκκινα λάβαρα του τιμημένου ΚΚΕ: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», «ΚΚΕ 100 χρόνια με το λαό για το σοσιαλισμό, με πρωτοπόρα θεωρία και δράση», «ΚΚΕ 100 χρόνια με το λαό για το σοσιαλισμό, η Ιστορία μάς εμπνέει και μας διδάσκει».
Μέσα στο Παλαί αντάμωσαν όλες οι γενιές, οι μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ με τη νέα γενιά των πρωτοπόρων κομμουνιστών εργατών, με τη νεολαία που δίνει τη μάχη μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.
Αυτή η συνάντηση των γενεών, των ανθρώπων που είναι η ζωντανή Ιστορία της 96χρονης πορείας του ΚΚΕ, αποτυπώθηκε και μέσα από τα συνθήματα.
«Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές», σύνθημα απόδοσης τιμής στους χιλιάδες κομμουνιστές που μαρτύρησαν, βασανίσθηκαν, θυσιάστηκαν και κράτησαν ανοιχτό το δρόμο για την έφοδο στο μέλλον, μα συνάμα και σύνθημα - οδηγός για το παρόν και το μέλλον.
Ξεχωριστή στιγμή η είσοδος των μελών της ΚΝΕ στο χώρο. Κυριολεκτικά δονήθηκε το Παλαί από το σύνθημα «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», που φώναξαν με τη δύναμη της ψυχής τους οι νεολαίοι της ΚΝΕ και πέρασε σε κάθε στόμα μέσα στο γήπεδο.
Και όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως και από τη Θεσσαλονίκη απαντάμε: Με τις δικές μας σημαίες βαδίζουμε μπροστά, για το δίκιο, για τη λευτεριά του λαού από κάθε εκμετάλλευση του μόχθου του, η απάντηση δόθηκε μέσα από το σύνθημα: «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία».
Από σήμερα, θα 'ναι όλοι τους και πάλι στο πόστο τους, στα μετερίζια του αγώνα μέχρι τη μεγάλη νίκη του λαού μας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.