Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ ΣΚΥΔΡΑΣ: Οχι στην παραχώρηση 400 στρεμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία Μαζική παρέμβαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν χτες κάτοικοι της περιοχής



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
Δεκάδες κάτοικοι των Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας, χτες το μεσημέρι, πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτώντας να μην εγκρίνει την παραχώρηση 400 στρεμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, για εκμετάλλευση.
Η διοίκηση της Περιφέρειας, που αρχικά είχε φέρει το θέμα της εκμίσθωσης της συγκεκριμένης έκτασης στην ιδιωτική εταιρεία, κάτω από τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα, δήθεν για να το διερευνήσει καλύτερα. Επί της ουσίας αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ των κατοίκων και εξασφάλισε επιπλέον χρόνο για να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της.
Θυμίζουμε ότι πρόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να προχωρήσει στην εκμίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης του Αγροκτήματος Σεβαστειανών σε ιδιωτική εταιρεία για 25ετή εκμετάλλευση. Πρόκειται για έκταση που με παλιότερες αποφάσεις είχε παραχωρηθεί για χρήση στο Παράρτημα Σκύδρας του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας - με μόνο τον σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καταψηφίζει - αρχικά γνωμοδότησε θετικά για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης σε ιδιωτική εταιρεία, στη συνέχεια, όμως, κάτω από τις αντιδράσεις των κατοίκων, άλλαξε τη θέση του.
Οι κάτοικοι των Σεβαστειανών κατήγγειλαν ότι δεν μπορεί την ώρα που λαϊκές οικογένειες του χωριού δεν μπορούν να επιβιώσουν, να παραχωρούνται 400 στρέμματα σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Απαιτούν να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να παραχωρηθούν αυτές οι εκτάσεις γης σε ακτήμονες και μικροκληρούχους των Σεβαστειανών.
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε να μην προχωρήσει η παραχώρηση των παραπάνω εκτάσεων σε εταιρεία για 25ετή εκμετάλλευση. Καθώς και αν σκοπεύει το υπουργείο να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες παραχώρησης των παραπάνω εκτάσεων του Αγροκτήματος Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας στην ΠΕ Πέλλας σε ακτήμονες και μικροκληρούχους καλλιεργητές του χωριού.